Markedskontakt Lars Martin Vik i NAV Vestre Aker og HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent Norge signerer den nye samarbeidsavtalen. Foto: Ramirent Norge
Markedskontakt Lars Martin Vik i NAV Vestre Aker og HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent Norge signerer den nye samarbeidsavtalen. Foto: Ramirent Norge

Ramirent og NAV inngår samarbeid

Ramirent og NAV inngår et rekrutteringssamarbeid for å tilby faste jobber til motiverte mennesker i NAV-systemet.

– Vi ønsker å gi nye muligheter til flinke og motiverte mennesker som sliter med å skaffe seg jobb samtidig som det løser våre egne utfordringer i forhold til rekruttering, sier HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent Norge i en pressemelding fra bedriften.

Ramirent har inngått et samarbeid med NAV om å ansette nye medarbeidere som sliter med å få jobb.

– Det handler om å tilrettelegge for at de som ikke alltid ligger øverst i bunken kan få vise seg fram, og alt tyder på at vi nå vil ansette en rekke kandidater fra NAV ved vår stillasavdeling i Oslo, sier leder av avdelingen, Thomas Tangstad.

Utgangspunktet for samarbeidet var en pressemelding om at Ramirent om at de ønsket å ansette montører i stedet for å leie dem inn.

Ansetter

Totalt planlegger maskin- og utstyrsleverandøren å ansette nærmere 30 montører i løpet av kort tid. Omtrent av de nye montørene i Ramirent ansettes ved stillas-avdelingen i Oslo, og nå tyder det meste på at flere av de ti rekrutteres direkte fra NAV Oslo.

– Da jeg leste saken, tok jeg kontakt med Ramirent der jeg foreslo en samarbeidsavtale og en felles dugnad for å inkludere flere personer i det ordinære arbeidsmarkedet. Forslaget var at vi i NAV Oslo kunne tilby motiverte og dyktige arbeidskraft mot at Ramirent ga våre kandidater en mulighet til å gjennomgå jobbintervjuer og eventuelt påfølgende kurs og fast ansettelse, sier Lars Martin Vik, markedskontakt i NAV Vestre Aker.

– Ramirent viste seg å være veldig positive til et samarbeid, og i NAV er vi er nå veldig glade for at en så stor aktør i utleiebransjen tar denne utfordringen på strak arm. Ramirent er meg bekjent ett av de aller første selskapene i utleiebransjen som inngår et slik samarbeid med oss på dette området. Målet er å få til et hensiktsmessig samarbeid der NAV kan være med på å dekke et behov i markedet, sier Vik.

­Vinn-vinn

Thomas Tangstad i Ramirents stillas-avdeling i Oslo opplyser i pressemeldingen at de aktuelle kandidatene fra NAV allerede har vært inne til intervju.

– Hvis alle i tillegg nå gjennomfører og består montasjekurs, fallsikringskurs og stropp- og anhukerkurs, så vil de bli fast ansatte i Ramirent. Dette er flinke og motiverte kandidater som vi ellers aldri ville ha fått fatt i, sier Tangstad.

Han mener det er en vinn-vinn-situasjon.

– Vi har slitt veldig med å rekruttere medarbeidere innen disse områdene, så dette er en avtale som alle parter er strålende fornøyd med. Det er også gledelig at det er et mangfold i utvalg av kandidater med både innvandrerbakgrunn og til og med jenter som ikke er helt vanlig kost i denne delen av bransjen, sier Tangstad.

HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent Norge forteller at de også vurderer en avtale md NAV på nasjonalt nivå.

– Selv om dette i første omgang er et pilot-prosjekt her i Oslo, så er det en så god modell at vi nå også vurderer å ta dette opp på et nasjonal nivå, bekrefter Hall-Eriksen i pressemeldingen.