Supply chain planner & developer i Ramirent Norge, Annikken B. Nygaard og mekaniker Daniel Røtterud hos Ramirent Maskinutleie på Hvam. Foto: Ramirent

Ramirent Norge nominert til europeisk digitalpris

Ramirent Norge er nominert til European Rental Award i kategorien «Best digital innovation of the year» for en app som tar hånd om prosessen fra mottak, vedlikehold til utlevering av maskiner.

Supply chain planner & developer i Ramirent Norge, Annikken B. Nygaard. Foto: Ramirent

Det er European Rental Association (ERA) som står for tildelingen. ERA, som ble opprettet i 2006, representerer over 5.000 utleiefirmaer.

Hvert år arrangerer ERA konkurransen European Rental Awards der det deles ut ulike priser. Nå har dommerpanelet offentliggjort de nominerte der Ramirent Norge er nominert i kategorien «Best digital innovation of the year»» for prosjektet; «PHALANX digital operations platform».

Dette er en løsning som Spartan Solutions har utviklet for Ramirent Norge som dreier seg om en digital løsning som tar seg av den interne arbeidsflyten av maskiner på Ramirents lokasjoner. De siste årene har selskapet jobbet målrettet med økt digitalisering av selskapets tjenester og drift.

­– Det er vel ikke til å stikke under en stol at det er og har vært et sterkt behov for økt digitalisering i utleiebransjen. Vårt prosjekt «Ramiflow» har som mål å erstatte alle manuelle prosesser med digitale apper og integrert arbeidsflyt. Vi satte oss som mål å være industriens ledende «Supply Chain» innen utgangen av 2020, og for å oppnå dette så måtte det på plass en trinnvis forbedring i utstyrstilgjengelighet, leveringsnøyaktighet, logistikk og serviceeffektivitet, opplyser supply chain planner & developer i Ramirent Norge, Annikken B. Nygaard, i en pressemelding.

 – Både vi og kundene har fokus på tilgjengelighet, og for Ramirent er det derfor veldig viktig å korte ned tiden det tar fra utleieutstyret blir innlevert til det er klart for utleie igjen. Gjennom Phalanx ulike funksjonaliteter for utlevering, retur, transfer og arbeidsordre, fikk vi til en effektiv automatisering av mottak, service og levering av utleieutstyr og forbruksvarer, forteller Nygaard som opplyser at løsningen har vært benyttet på alle Ramirents 34 ulike avdelinger rundtomkring i Norge siden i fjor høst.

I tillegg til en betydelig reduksjon i behandlingstid for utstyr har Phalanx-løsningen blant annet resultert i 45 prosent økning i fakturerbare tjenester, 40 prosent reduksjon i kreditnotaer knyttet til feil returdato, 32 prosent reduksjon i registrering av verkstedsordre samt forbedret dokumentasjon for å forenkle kundeskade-håndteringen, ifølge Ramirent.

Administrerende direktør i Ramirent Norge, Øyvind Emblem. Foto: Ramirent

– Vi opplevde betydelig forbedring i alle seks tiltaksområder og vil nå sette nye mål for ytterlig forbedring og effektivisering, sier administrerende direktør i Ramirent Norge, Øyvind Emblem.

 Vinnerne av de ulike prisene bli kåret og delt ut under en digital versjon av European Rental Awards & Market Update 30. juni.