Administrerende direktør i Rambøll, Ole-Petter Thunes og administrerende direktør i Møller Eiendom Ola T. Gjørtz som fra takterrassen på dagens Rambøllkontor har panoramautsikt over byggeplassen. Foto: Møller Eiendom/Finn Ståle Feldberg

Rambøll flytter til Harbitz Torg

Rambøll har inngått en 10-års leieavtale med Møller Eiendom. Om to år flytter Oslokontoret med sine ca 550 ansatte til nybygde lokaler i Harbitz Torg, bare noen meter fra dagens kontor.

- Rambøll er en samfunnsrådgiver som leverer helhetlige og bærekraftige løsninger til våre kunder. Da er det naturlig at vi selv har kontorer i et bygg som tilfredsstiller bransjens strengeste miljø- og energikrav, og som vil gi våre ansatte en fremtidsrettet arbeidsplass, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør Rambøll Norge i en pressemelding.

- Det at Møller Eiendom har ambisjoner om at bygget skal bli en møteplass for lokalsamfunnet var også et viktig argument for valget, da dette er noe vi også prøver å bidra til på våre lokasjoner, avslutter Thunes.

På Harbitz Torg har Møller Eiendom for tiden 6 tårnkraner i sving for å bygge de 85.000 kvm prosjektet består av. I tillegg til kontorer vil det komme 320 boliger, parkeringskjeller, barnehage, en stor dagligvareforretning og flere serveringssteder. Alle boligene i prosjektet er solgt og med Rambøll på plass er 2/3 av inntektspotensialet på cirka 100 millioner kroner for næringsarealene kontraktsfestet.

- Vi vet at det er langt mellom de virkelig store leietakerne og at vi nå har fått på plass to av disse til Harbitz Torg er vi veldig fornøyd med. Med i underkant av to år igjen til ferdigstillelse er det nå kun to hele etasjer igjen i bygget; ett stort plan på 4.000 kvadratmeter og toppetasjen på 1.550 kvadratmeter med egen takterrasse, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom.

Rambøll er den største rådgiveren i prosjektet og har god utsikt over byggeplassen fra dagens kontorer.

Andre viktige aktører i prosessen er Akershus Eiendom og Selmer på utleiesiden og Moment og Haavind på leietakersiden. De nye lokalene bygges etter BREEAM NOR Excellent og energiklasse A.

Rambøll har inngått en avtale om leie av cirka 9.500 kvadratmeter.