Emil Eriksrød, Tommy Thovsland og Eirik Engaas skal notere R8 Property på Euronext Growth Oslo-børsen. Foto: Ida Bjørvik.
Emil Eriksrød, Tommy Thovsland og Eirik Engaas skal notere R8 Property på Euronext Growth Oslo-børsen. Foto: Ida Bjørvik.

R8 Property skal på børs - varsler to nye Powerhouse

R8 Property henter ekstern kapital for å ytterligere vekst, og skal noteres på Euronext Growth Oslo-børsen.

– Vi skal doble verdiene innen 2023, samt bygge to nye Powerhouse, sier Emil Eriksrød, CEO og grunnlegger i R8 Property ASA i en pressemelding.

Med Arctic Securities og SpareBank 1 Markets som tilretteleggere planlegger selskapet å hente inn 50-75 millioner kroner, og gjør samtidig klar for notering på Euronext Growth Oslo-børsen.

– Siden vi etablerte R8 Property i 2010 har vi utviklet 28 eiendommer med fokus på bærekraftige, teknologiske løsninger og kunden i sentrum. Basert på denne erfaringen har vi en ambisiøs vekststrategi om å doble eiendomsverdiene til 5 milliarder kroner innen 2023, og en notering på Euronext Growth er et viktig steg på den videre reisen, sier Eriksød i meldingen.

Flaggskipet i R8 Property er Powerhouse Telemark, ett av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg; tegnet av Snøhetta og kåret av CNN som et av de ti byggene på verdensbasis det ble knyttet størst forventninger til i 2020. Nå røper R8 at de planlegger to nye Powerhouse i henholdsvis Porsgrunn og Tønsberg. – Verdens byer vokser raskt og byenes bygninger bruker i dag 25 prosent av verdens vann, minst 30 prosent av verdens energi og står for nesten 40 prosent av verdens klimautslipp. Byene er klimakampens frontlinje, og som eiendomsutvikler kan vi, og må vi, ta ansvar, sier Eriksrød.

Eiendomsselskapet har 26 eiendommer med et samlet areal på 105.000 kvadratmeter, hovedsakelig i Oslo, Vestfold og Telemark, hvorav 21 prosent av porteføljen er klassifisert som energiklasse A. I tillegg har selskapet ti utviklingsprosjekter som til sammen utgjør cirka 50.000 kvadratmeter. Den totale eiendomsporteføljen utgjør per første kvartal 2021 en verdi på 2,23 milliarder kroner.