Illustrasjon: LPOIllustrasjon: LPO ArkitekterIllustrasjon: LPO ArkitekterIllustrasjon: LPO ArkitekterIllustrasjon: LPO ArkitekterIllustrasjon: LPO Arkitekter

Portalen foran skjema

Den 12 etasjer høye Portalen i Lillestrøm er nå kun ett år unna ferdigstillelse. Utbygger OBOS forteller at det spektakulære bolig- og næringsbygget ligger foran skjema.

– Byggingen går etter planen, vi ligger faktisk litt foran skjemaet, så det er veldig positivt, sier Hans Petter Hauge, markedssjef i OBOS, til Romerikes Blad.

Portalen skal omfatte et Scandic hotell med 220 rom og konferansefasiliteter, 3.500 kvadratmeter forretningslokaler, 144 leiligheter fordelt på to boligblokker og et kontorbygg på omtrent 17.000 kvadratmeter med 868 arbeidsplasser.

Flere leietakere

Hele prosjektet er på 55.000 kvadratmeter. Hotellet er 12 etasjer høyt, mens kontorbygget er ti etasjer. I tillegg vil det komme et nytt torg og grønne uteområder mellom blokkene, heter det i artikkelen på rb.no.

Hauge forteller at det for øyeblikket er solgt 113 leiligheter. Disse blir innflytningsklare fra tredje kvartal i 2017 og utover.

– I bygg A har vi igjen 8 leiligheter, og i bygg B har vi igjen 23 leiligheter. Alle de største leilighetene er solgt, men det er mange fine leiligheter igjen. Den billigste som er for salg nå koster 3,45 millioner kroner mens den dyreste som er igjen er på 101 kvadratmeter og koster 6,9 millioner kroner, sier han.

Jobber med signeringer

Hotellet vil åpne for gjester fra og med januar 2018. Det er fortsatt flere ledige kontorlokaler.

– Når det gjelder utleie av kontorer har vi foreløpig leid ut til fire bedrifter. DNB flytter inn i bygget vårt, Jensen og Co flytter fra Nittedal og inn her, i tillegg til 3M og BDO, sier Hauge.

Han forteller at omtrent halvparten av lokalene er leid ut.

– Vi jobber med flere signeringer. De første kan flytte inn i kontorene sine fra 15. juni 2017, også blir det tatt litt etappevis. I løpet av høsten 2017 vil de fleste være på plass, sier han.

Det er lagt opp til en handlegate under boligene, med flere forhandlere. Foreløpig er det ingen som er signert.