PÅ SNEGLETUR: Snail Scooper minner litt om en bærplukker i formen. Seglene skuffes opp i en plastpose som deretter kastes.

Plukk sneglene med «bærplukker»

Flått og brunsnegler har kommet til Norge som en epidemi de siste årene. Men det finnes utstyr som kan beskytte og hjelpe deg i kampen mot disse ubehagelige krypene.

SNEGLEKLYPE: Gå på sneglejakt med nytt redskap.

Vi har alle lest skrekkhistorier i mediene om det fryktelige borrelia-viruset som mange flått er bærere av. Har du uflaks kan ett flåttbitt være nok til at du blir smittet av en alvorlig og hemmende sykdom.

FLÅTTJEKK: Mede dette nye redskapet blir flåtten jekket opp.

– Tick Jack er en smart oppfinnelse som sørger for at du enkelt kan jekke opp flåtten. Denne flåttjekken er utviklet basert på forskning om hvordan man tryggest mulig fjerner flått, forklarer merkevaresjef Tom Johan Bovim.

Høysesong for flått

Når flåtten først er jekket ut, er spørsmålet om den er bærer av borrelia-viruset. Med Tick Test kan du selv enkelt finne svaret. I løpet av 10 minutter får du svaret på om flåtten er bærer av viruset. Husk at selv om flåtten har viruset betyr det ikke nødvendigvis at du har blitt smittet, men gjennom testen får du umiddelbart svar på om du er i faresonen, slik at du kan oppsøke lege så tidlig som mulig.

Med Tick Free sørger du for å holde flåtten unna før uhellet er ute. Dette er et flåttbånd som settes inn med et flåttmiddel som følger med. Stram båndet rundt buksebenet eller rett på den bare leggen, og dermed skaper du en effektiv barriere mot flåtten.

– Tick Jack, Tick Test og Tick Free er noe mange kan ha nytte av i ferien når høysesongen for flåttbitt starter. Husk at om du ikke selv bor i et område med mye flått, er det kanskje mange av dem dit du skal. Husk også at flått finnes over store deler av verden, så dette er produkter du også har bruk for om ferieturen går utenlands, sier Bovim.

Bli kvitt brunsneglene

Brunsnegler er heldigvis ikke farlige, men i når hundrevis invaderer hagen hjemme eller på hytta, kan ferieidyllen bli ødelagt. Mange har heller ikke gjort nødvendige forberedelser tidlig på våren for å unngå sneglene.

– Men slapp av – det finnes hjelp, sier Tom Johan Bovim og fortsetter: – Med Snail Scooper skuffer du enkelt sneglene opp i en plastpose som du kaster. Snail Scooper minner litt om en bærplukker i formen, og den er svært effektiv.

Effektiv og enkel i bruk er også Snail Pick & Cut. Dette er et redskap som hjelper deg å plukke opp og drepe brunsneglene uten at du trenger å bøye deg.

Både flåttproduktene og snegleproduktene er utviklet i Norge og selges hos Enklere Liv.