Ill: Arkitektkontoret K. N. Brodtkorb

Peab bygger 75 leiligheter på Grünerløkka

I Seilduksgata på Grünerløkka i Oslo bygger Peab tre ulike typer urbane byleiligheter. 65 prosent av leilighetene er solgt og byggingen er i gang.

Grüner Village er navnet på prosjektet, som er utviklet av Naturbetong AS. Adressen er Seilduksgata 27-29, og totalt skal det bygges 75 leiligheter her. Totalentreprisen har en verdi på totalt 176 millioner kroner.

− Vi er glade for å ha fått tillit til å bygge dette spennende prosjektet. Det er trangt om plassen i et så sentrumsnært strøk, så vi har ekstra stort fokus på helse, miljø og sikkerhet både for de som skal jobbe på byggeplassen, men også publikum som ferdes i nærområdet. God informasjon til nærmiljøet er et viktig tiltak i den sammenheng, sier viseadministrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Nybygg og rehab

Oppdraget er en blanding av nybygg og rehabilitering. Det bevaringsverdige bygget Låsfabrikken skal rehabiliteres og bygges om til 19 fabrikksleiligheter. Låsfabrikken er en industribygning med upusset tegl. Blant annet skal fasadeuttrykket med de store buede industrivinduene bevares, og leilighetene får en helt unik takhøyde på over fire meter.

Tett inntil Låsfabrikken oppføres en blokk i fire etasjer. Her bygges 16 byhusleiligheter. Leilighetene går over to plan, og de nederste leilighetene får terrasseplatting i første etasje mot gårdsrommet.

På motsatt side av gårdsrommet oppføres en blokk som på det høyeste er fem etasjer. Her blir det bygget 40 cityleiligheter med private og felles takterrasser. Leilighetene i første etasje får balkong eller terrasseplatting ut mot gårdsrommet.

Det blir felles parkeringskjeller under nybyggene.

Arkitekt i prosjektet er Arkitektkontoret K. N. Brodtkorb. Byggeprosjektet startet i august, og skal være ferdigstilt i desember 2017. Byggherre er Seilduksgata 25-31 AS.