En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Oversvømmelse etter brudd på vannledning i Oslo

Politiet sperret fredag morgen Møllergata i Oslo sentrum på grunn av oversvømmelse. Det regner mye, men disse problemene skyldtes en sprukket vannledning.

– Vi har vært nødt til å bistå brannvesenet og Oslo kommune ved Møllergata. Slik som situasjonen er der, er det sannsynligvis et vannrør som har sprukket, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB klokken 8.20.

– Så dette skyldes ikke mye nedbør?

– Det var det vi trodde i utgangspunktet, men brannvesenet sa nylig til oss at det kan være et vannrør som har sprukket. Så snart Oslo kommune har fått sitt sperremateriale på stedet, så drar vi derfra.

Pedersen forteller at det generelt er mye vann i Oslo-området.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og advarer beboere mot brunt vann i springen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og advarer beboere mot brunt vann i springen. Foto: Gorm Kallestad / NTBGorm Kallestad / NTB

– Trafikken ser ut til å gå veldig greit foreløpig, men fortsetter det med mye nedbør så kan det oppstå problemer på de faste stedene.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og advarer beboere mot brunt vann i springen:

«Beboere i store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag, fredag 22. september. Årsaken er en lekkasje på en hovedvannledning. Vi jobber med å reparere vannledningen. Det er ikke farlig å drikke vannet. Utsett klesvask til vannet er klart.», skriver etaten.

Vannlekkasjen ble stanset en stund før klokken 9, og mannskapene fra vann- og avløpsetaten arbeider på bruddstedet ved Møllergata 6.