Østvold: Overraskende dyrt for regjeringen

Leder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund hadde ikke trodd at regjeringen var villig til å punge ut med opptil 5 milliarder kroner i året for å få til en AFP-løsning.

- Løsningen på AFP-spørsmålet ble helt annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Lønnsoppgjøret er overraskende dyrt for regjeringen, sier Østvold til NTB.
Regjeringen må betale mellom 2,5 og 5 milliarder kroner årlig i flere tiår for AFP-ordningen som kom på plass etter timer med hard mekling onsdag morgen.

- Alle som er omfattet av en tariffavtale med AFP som bilag, vil nå få en AFP-pott som de selv kan velge når og hvordan de vil ta ut. Det betyr at alle kan jobbe så mye de vil ved siden av - uten avkorting. Det er en gullkantet ordning som LO aldri har bedt om, men som vi selvfølgelig ikke kunne si nei til. Mange av våre medlemmer vil komme bedre ut enn i dag, sier Østvold.

Sammen med forbundsleder Hans O. Felix i El & IT-forbundet var Østvold blant de steileste AFP-forkjemperne i LOs forhandlingsutvalg. Utvalget gikk enstemmig inn for enighet med NHO om årets lønnsoppgjør like før klokken 5 onsdag morgen.