Optimera har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Per Strand AS i Harstad. Her fra avtalesigneringen, Asbjørn Vennebo (t.v.) og Per Strand.

Optimera kjøper Per Strand Gruppen

Optimera har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Per Strand AS i Harstad. Per Strand Gruppens 13 byggevarehus, som omsetter for rundt en milliard kroner, vil nå bli en del av Montér-kjeden. 

– Med dette oppkjøpet styrker og bekrefter Optimera sin posisjon som den ledende byggevareaktøren i Norge, heter det i en melding fra selskapet.

Per Strand Gruppen ble etablert av Per Halvard Strand i 1974, og har utviklet seg til å bli en av de største og mest lønnsomme byggevareaktørene i Norge. De er tungt til stede i Nord-Norge, og har en omsetning på en milliard kroner.

Byggevarehusene er lokalisert i Harstad, Narvik, Tromsø, Tromsdalen, Storsteinnes, Sortland, Hadsel, Andenes, Øksnes, Finnsnes, Bardu, Storslett og Skjervøy. Inntil nå har de 13 byggevarehusene vært tilknyttet Byggmakker, men vil fra februar 2018 bli en del av Montér-kjeden. Optimera vil da få en sisteleddsomsetning på rundt 11 milliarder kroner.

Selskapet har i alle år blitt ledet av gründeren, men de siste årene har neste generasjon tatt over et stadig større ansvar for driften. I dag ledes gruppen av Kjetil Strand og som et ledd i å styrke bedriften og arbeidsplassene for fremtidig konkurranse har familien valgt å selge virksomheten til Optimera.

– Vi er godt fornøyd med avtalen vi har gjort. Optimera er en aktør som har de aller beste forutsetningene for å videreutvikle det vi har bygget opp gjennom så mange år. De innehar kompetanse og spesialistkonsepter som vil kunne løfte virksomheten videre til det beste for både kunder og medarbeidere, forteller Per Strand.

– Optimera fikk en god start på 2017 da SN Gruppens ni byggevarehus i Nordland meldte overgang til Montér. Med oppkjøpet av Per Strand Gruppen styrker Optimera sin tilstedeværelse ytterligere i nord og blir markedsledende i Troms og Nordland, melder selskapet.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, og det vil gi oss en solid markeds-posisjon. Per Strand Gruppen er en unik veldrevet virksomhet. En virksomhet som vi ønsker å styrke ytterligere ved å tilføre våre salgskonsepter, sier administrerende direktør i Optimera, Asbjørn Vennebo.

Alle ansatte vil følge med i eierskifte og Kjetil Strand vil fortsette som leder for Per Strand Gruppen. Gjennomføringen av avtalen er planlagt i februar 2018 etter Konkurransetilsynet sin behandling.