Optimera overtar 100 prosent av aksjene i Lyngdal Byggeforretning,. Foto: Optimera
Optimera overtar 100 prosent av aksjene i Lyngdal Byggeforretning,. Foto: Optimera

Optimera kjøper Lyngdal Byggeforretning

Optimera overtar 100 prosent av aksjene i Lyngdal Byggeforretning, som er en stor aktør i Lister-regionen med fem Montér byggevarehus.

– Vi har jobbet tett med Lyngdal Byggeforretning gjennom mange år. Eiere, ledelse og de totalt 65 medarbeiderne har over en årrekke bygget seg opp til en ledene posisjon i regionen. Det er en meget veldrevet virksomhet som nå blir en integrert del av Optimera, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera i en melding til Byggeindustrien.

Administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera. Foto: Optimera
Administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera. Foto: Optimera

Lyngdal Byggeforretning har vært medlem av Montér-kjeden i 18 år og omsatte i 2021 for 280 millioner kroner. Virksomheten kom inn i Montér-kjeden i 2004, og har byggevarehus i Lyngdal, Farsund, Vanse, Flekkefjord og Kvinesdal. Eierne er fem søsken inkludert daglig leder Trond Rosfjord.

– Nødvendige, strukturelle satsinger innen IT, logistikk, netthandel, prefab og tekniske tjenester er blitt stadig viktigere i vår bransje. Som en integrert del av Optimera vil de fem byggevarehusene nå bli enda bedre rigget for å levere et komplett produkt- og tjenestetilbud. Vi gir etter 53 år stafettpinnen videre til en virksomhet som vi er trygge på at vil ta godt vare på medarbeidere, kunder og alt vi har skapt gjennom årene, sier daglig leder Trond Rosfjord i Lyngdal Byggeforretning i meldigen.

Lister-regionen dekker Farsund, Flekkefjord, Lyngdal, Hægebostad, Kvinesdal og Sirdal. Regionen er et vekstområde og den nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger, som krysser hele regionen, vil bidra ytterligere til den økonomiske utviklingen i området.

Formell overtagelse vil bli gjennomført 1. juli, opplyser Optimera.