Foto: Optimera
Foto: Optimera

Optimera kjøper byggevarehus i Førde

Optimera har inngått avtale om kjøp av aksjene i byggevarehuset Farsund Bygg AS i Førde.

– Under navnet Montér Farsund Bygg får byggevarehuset en strategisk viktig rolle for Optimera

i og rundt Sunnfjord, skriver selskapet i en pressemelding.

Dagens eiere er etterkommere av byggmester Oddmund Farsund som etablerte byggevarehuset i 1955.

–Familien har vært åpne overfor medarbeidere og lokalmiljøet om at de i noe tid har ønsket nye krefter ved roret, heter det i meldingen.

– Oppkjøpet er strategisk viktig for oss. Vi vil nå helt nye kundegrupper i og rundt Sunnfjord med vårt brede vareutvalg og spesialistkonsepter. Byggevarehusets store lagerkapasitet blir viktig overfor mange kunder inkludert boligprodusenter og entreprenører med nasjonalt nedslagsfelt, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera, som eier Montér-kjeden, i meldingen.

Erik Tønnesen. Foto: Optimera
Erik Tønnesen. Foto: Optimera

Gjennom årene har Farsund Bygg vokst til å bli blant de største byggevarevirksomhetene i Sogn og Fjordane som nå inngår i Vestland fylke, de siste 12 årene som del av kjeden XL-bygg. Virksomheten omsetter for over 90 millioner kroner.

Dagens eiere er brødrene Leif Odde, Tore og Frode Farsund. Alle medarbeidere vil følge med i eierskiftet inkludert daglig leder Randi Engen som har hatt en nøkkelrolle i salgsprosessen.

– Familien er stolt av det vi har skapt sammen med gode medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år. Optimera har de aller beste forutsetninger for å videreføre og utvikle virksomheten til det beste for både marked og medarbeidere, sier Johan Magerøy, som har vært styreleder i Farsund Bygg de siste ti årene, i meldingen.