Olav Olsen-ingeniør vant internasjonal pris

Dr. techn. Olav Olsen-ingeniør Bente Skovseth Nyhus vant den prestisjetunge fib-prisen.

Annenhvert år deler fib (Fédération Internationale du béton, The International Federation for Structural Concrete) ut en pris til unge ingeniører, en til en forsknings‐ingeniør og en til en praktiserende ingeniør, valgt blant kandidater fra hele verden. I år er vinneren for praktiserende ingeniør Bente Skovseth Nyhus, en norsk ingeniør som arbeider med avansert strukturell dimensjonering av betongkonstruksjoner hos Dr.techn.Olav Olsen.

Nyhus har vært med på å utvikle et dimensjoneringsverktøy for betongkonstruksjoner og har med dette verktøyet vist at eksisterende konstruksjoner kan bære flere laster enn tidligere antatt, spesielt nyttig når plattformer og andre konstruksjoner utsettes for nye og økte belastninger. Hun har også vist at nye konstruksjoner kan bli rimeligere og sikrere. En viktig verdi, men av foreløpig ukjent betydning, vi kan være i stand til å utvikle nye typer konstruksjoner.

Både arbeidet og Bentes kandidatur er støttet av Norsk Betongforening.

- Vi ønsker å gratulere Bente med prisen, og vi er stolte og glade for å ha henne som kollega, sier Olav Weider, administrerende Direktør i Dr.techn.Olav Olsen AS.