Økonomikrisen stopper ikke Madrids OL-planer

Madrid er fortsatt med i kampen om å få OL i 2020. Den alvorlige krisen i spansk økonomi har foreløpig ikke hatt noen innvirkning på lysten til å søke.

– Vi kommer bare til å bygge det som er nødvendig for å gjennomføre OL, og vi vil også tenke på at det vi bygger skal komme innbyggerne i Madrid til gode, slik at de kan se framover, sier Victor Sanchez, styreformannen i søkerkomiteen.

Han er sikker på at Madrid kan komme godt ut av søkerprosessen. Han sier også at dersom den spanske hovedstaden skulle få lekene om åtte år, trengs det ikke mer enn fire nye permanente anlegg.

Madrid kjemper mot Istanbul og Tokyo om retten til å bli vertskap for lekene i 2020, og avgjørelsen om hvem som blir OL-vert om åtte år blir tatt av Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) på sesjonen i Buenos Aires 7. september neste år. Mange holder Tokyo som favoritt.

Borgermesteren i Madrid, Ana Botella, sier at mer enn 100 private selskaper støtter OL-planene, men samtidig legger hun til at IOK må akseptere noe mindre investeringer enn det som har vært vanlig i forbindelse med OL.

– På grunn av den økonomiske krisen vi gjennomlever i Spania akkurat nå, vil vi passe på at det ikke blir brukt en euro unødvendig, sier Botella.