OBOS skal bygge 2.500 boliger sammen med JM i Sverige

OBOS inngår samarbeid med JM om å bygge totalt 2500 boliger i utviklingsområdet Lyckebacken, rett utenfor Lund.

Tomtekjøpet er ett av de største i Sverige hittil i 2022 og et ledd i satsingen OBOS gjør i Skåne. Byggestart er forventet i 2027, skriver OBOS i en pressemelding.

- Lyckebacken er et stort og viktig prosjekt for OBOS i Sverige og vil bidra til stor aktivitet i mange år fremover. Området har en rik industrihistorie med blant annet fabrikkene til Tetra Pak og har en flott beliggenhet med god infrastruktur. Lund er i tillegg et viktig senter for akademia og forskning i Sverige. Sammen med JM får vi den nødvendige kraften og kompetansen til å utvikle området til en moderne bydel med nærhet til både naturen og Lund sentrum, sier Arne Baumann, konserndirektør for boligutvikling i OBOS i meldingen.

Samarbeidet mellom JM og OBOS organiseres i et joint venture-selskap der begge parter eier halvparten hver. Det innebærer at medlemmer i OBOS vil ha forkjøpsrett på om lag 1200 boliger når salget begynner. OBOS tilbyr også Deleie i dette prosjektet.

Foruten det kommende storprosjektet i Lyckebacken bygger OBOS 110 boliger i Lunds store utviklingsområde Brunnhög, i tillegg til prosjekter på Kävlingen, Gantofta og i Malmö.