Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

OBOS-prisfall i mars

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk ned med 1,2 prosent fra februar til mars. De siste tolv månedene har prisene steget med 16,6 prosent

Mars ble dermed den første måneden med prisfall etter elleve måneder på rad med uendrede eller stigende OBOS-priser i hovedstaden, skriver boligselskapet i en pressemelding.

– Prisutviklingen ble svakere enn den pleier å være i mars, også når vi sammenligner med tidligere år hvor påsken har falt i månedsskiftet mars-april. Samtidig må nedgangen ses i lys av at OBOS-prisene steg unormalt mye i februar. Det var dermed ikke så overraskende med et prisfall nå, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i meldingen.

– Det er positivt både for de som ønsker å bli boligeiere og for gjeldsveksten om farten i boligprisveksten modereres framover, legger hun til.

I mars ble det omsatt 631 OBOS-tilknyttede boliger i Oslo. Det er 40 prosent flere enn i samme måned i fjor, men også 39 prosent flere enn snittet for mars de siste fem årene. OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av omsetningene i Oslo.

Kvadratmeterprisen var i mars 75 980 kroner i Oslo-området og på landsbasis 64 928 kroner. Andelen som brukte OBOS-forkjøpsretten i Oslo økte fra 28,8 prosent i mars i fjor til 42,6 prosent i mars 2021.