Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

OBOS-prisene opp 0,2 prosent

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 0,2 prosent fra april til mai. De siste tolv månedene har prisene steget med 14,5 prosent.

– Vi ser tegn på et roligere marked og utflating av prisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

Den lille prisstigningen i mai i Oslo kom etter prisfall i mars og april. Skiftet i mars kom etter elleve måneder på rad med uendrede eller stigende priser i hovedstaden, opplyser OBOS.

– Prisutviklingen i mai ble en del svakere enn vanlig for denne måneden. Vi må tilbake til 2017, da prisene i Oslo falt en god del, for å finne svakere prisutvikling i mai. Sammen med prisfallet i mars og april tyder dette på at markedet i hovedstaden har roet seg ned. Det er en ventet og ønsket utvikling etter kraftig prisvekst gjennom fjoråret og starten på dette året, sier Monsvold.

På landsbasis steg OBOS-prisene med 0,6 prosent i mai, mens de er opp 13 prosent de tolv siste månedene.

Det var uvanlig mange omsetninger av OBOS-boliger i Oslo i april, og aktiviteten holdt seg også godt oppe i mai. Det ble da omsatt omtrent like mange boliger som snittet for mai de fem siste årene. Sammenlignet med mai i fjor var økningen 8 prosent, men det må ses i lys av at omsetningen da var lavere enn vanlig på grunn av usikkerhet knyttet til koronautbruddet.

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av omsetningene i Oslo.

Kvadratmeterprisen var i mai 75 427 kroner i Oslo-området og på landsbasis 65 062 kroner.

Andelen som brukte forkjøpsretten i Oslo i mai måned var 28 prosent. Det er høyere enn i mai fjor, men nesten 10 prosentpoeng lavere enn snittet hittil i år. Det er et tegn på at markedet har roet seg.