Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

OBOS-prisene opp 0,2 prosent i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.

–  Etter et større prisfall på OBOS-boliger i Oslo enn normalt i oktober, holdt prisene seg omtrent uendret fra oktober til november. Prisutviklingen var omtrent som snittet siste ti år - hvis vi ser bort fra november i fjor som var unormalt svak. Vi hadde ventet at prisene i hovedstaden ville falle også i november i år, men markedet for brukte OBOS-boliger i Oslo har i det store og hele vært mer motstandsdyktig mot renteøkninger og økte levekostnader enn antatt, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.  

  • I snitt har prisene vært uendret (0,0%) i november i perioden 2012-2021.  
  • De tolv siste månedene har prisene i Oslo steget 2,8 prosent.    
  • På landsbasis har prisene steget 2,3 prosent de tolv siste månedene.    
  • Kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger var 76 640 kroner i Oslo i november, og 65 885 kroner på landsbasis.   

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.  

Det ble omsatt 12 prosent færre OBOS-boliger i Oslo i november i år enn i samme måned i fjor, og 13 prosent færre enn snittet siste fem år.

Monsvold mener dette, sammen med lav bruk av forkjøpsretten, viser at markedet har roet seg. Samtidig var bruken av forkjøpsretten i Oslo høyere i november enn i oktober. Omsetningstiden har økt noe, men det selges fortsatt en god del boliger raskt i Oslo.