Konsernsjef Daniel Siraj i OBOS. Foto: Sindre Sverdrup Strand

OBOS har planene klare for Ulven-tomt – vil bygge 3.000 boliger

OBOS har nå gjennomført tomtekjøpet på Ulven i Oslo på 280 mål, og nå ønsker de å sette sitt preg på den nye bydelen.

Avtalen mellom Storebrand og Fabritus som selger av Ulven-eiendommene og OBOS som kjøper, er bekreftet etter gjennomført due diligence og ble overdratt 1. februar 2016, melder OBOS i en pressemelding.

Tomten er på 280 mål. Selger er Ulven Holding AS som er eiet av Storebrand Livsforsikring (90,1 %) og Fabritius Gruppen (9,1 %).

En helt ny bydel
På tomten, som i dag er et industriområde, skal OBOS bygge boliger, næringsarealer og møteplasser.

– Vår visjon og vårt mål med dette kjøpet, er å etablere en helt ny og attraktiv bydel i området. Vi skal bygge gode boliger for OBOS-medlemmene og utvikle moderne og funksjonelle næringsarealer. Etter hvert vil det komme skole og barnehager, og også en ny T-banestasjon. I den nye bydelen skal folk kunne bo, jobbe, møtes og drive handel, ja rett og slett leve et godt liv, sier Siraj.

– Boligene skal bli for folk flest, vi skal ha en god OBOS-standard på miljø, bokvalitet og uteområder, men samtidig søke å ha et prisnivå som treffer det store flertallet, sier Siraj.

Fra industri til bolig
Storsatsingen på Ulven gjør at Siraj trekker parallellen til hvordan OBOS har transformert Kværnerbyen fra å være et gammelt og slitent industriområde til å bli et moderne og attraktivt område for bolig og arbeid.

– På Ulven skal vi gjøre noe av det samme, men i enda større skala. Kværnerbyen var et stort løft for OBOS, men det er utviklingen av Ulven som blir vårt store svennestykke med inntil 3000 boliger og 200.000 kvadratmeter næringsarealer, det vil si nesten dobbelt så mange boliger og dobbelt så stort næringsareal som i Kværnerbyen. Med utbyggingen av Ulven vil OBOS for alvor befeste rollen som byutvikler i tillegg til boligutvikler, sier Siraj.

Boliginnflytting i 2021

Utbyggingen av Kværnerbyen har pågått i over 17 år fra første tomtekjøp, og man er ennå ikke helt ferdig. Siraj ser for seg at ting kan gå noe raskere på Ulven, blant annet fordi reguleringsplanene allerede er klare.

– Det såkalte Sentrumsbygget, som vil bli utgjøre et slags sentrum i den nye bydelen, vil stå ferdig til innflytting våren 2017. Vi har allerede inngått leieavtaler med NAV Bjerke, Bjerke Bydel og en dagligvarebutikk (Kiwi), som da vil være på plass som de første leietakerne i den nye bydelen. Deretter vil det gå «slag i slag», med et tjueårsperspektiv for bygging og ferdigstilling av boligene. Planen er at de første boligene blir innflyttingsklare om fem år, sier Siraj.

Stort potensiale

Siraj mener Ulven vil være et høyaktuelt område å etablere seg i, både for boligkjøpere, bedrifter og næringsdrivende.

– Ulven ligger midt mellom øst og vest i Oslo ved «porten» til Groruddalen, og det er faktisk bare 3,8 kilometer i luftlinje til sentrum. I dag tar man seg hit med bil eller buss eller T-bane til Økern som ligger i gangavstand fra tomten.