Nye søk i rasområdet i Sogn og Fjordane

Onsdag gjennomføres nye søk i rasområdet i Jølster i Sogn og Fjordane. Internett og mobilnettet er fortsatt nede, og pårørende får ikke kontakt med de rammede.

Ifølge ordfører Oddmund Klakegg (Sp) er det ikke kommet meldinger om savnede personer, men et vitne skal ha observert en bil som ble tatt av raset på sørsiden av Jølstravatnet.

– Det er gjort observasjoner av en bil, men disse har vært motstridende. Mannskaper har jobbet hardt med å finne ut om noen er savnet, sier Klakegg til NTB.

Han har vært i kontakt med flere pårørende.

– De hjelper hverandre etter beste evne og tar vare på hverandre. Mange har vært ute en vinternatt før. Jølster har blitt rammet av ras og uvær tidligere, sier han.

Både helikoptre, Sivilforsvaret og frivillige har deltatt i leteaksjoner sammen med brannvesen og politi. Klakegg beskriver situasjonen som utfordrende.

– Det har vært utfordringer med ressurser i politiet, for det har vært flere hendelser i fylket. Men mange frivillige har stått på og gjort en innsats. Folk har skjønt alvoret, sier Klakegg.

Været ser ut til å bedre seg onsdag, ifølge ordføreren.

– Det skal vi være veldig glade for. Da kan situasjonen få stabilisert seg, og vi kan få en oversikt over de materielle skadene, sier Klakegg.