Næringsminister Iselin Nybø (t.v.) og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland holder pressemøte på operataket. Foto: Heiko Junge / NTB

Ny støtteordning for arrangører og messer

Regjeringen foreslår å etablere en støtteordning for store, publikumsåpne arrangementer utenom kultur- og idrettssektoren, som messer og matfestivaler.

Arrangementsmarkedet kan også søke på midler gjennom kompensasjonsordningen for reiselivet på 1 milliard kroner og omstillingspengene på 250 millioner kroner via Innovasjon Norge.

Næringsminister Iselin Nybø (V) la fram tiltakene sammen med distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) mandag.

– Med den nye støtteordningen for arrangører vil regjeringen gi aktørene mulighet til å planlegge store arrangementer også på sikt, til tross for økonomiske utfordringer, sier Nybø.

Smitteverntiltak har blant annet fått store økonomiske konsekvenser for matfestivaler, ifølge landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Nå støtter vi matfestivalene for å sikre at disse arrangementene kan videreføres så snart smittesituasjonen tilsier det, sier hun.

Ordningen for arrangører og messer inngår i regjeringens budsjettforslag om økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet, som blir lagt fram mandag.