Foto: DewaltFoto: DewaltFoto: DewaltFoto: Dewalt

Ny smarttelefon fra Dewalt

Dewalt lanserer Android smarttelefon for bruk på byggeplassen.

Dewalts nye smarttelefon MD501 er nå tilgjengelig på det norske markedet etter å først ha blitt lansert i Storbritannia. Mobiltelefonen skal tåle ekstreme værforhold og tøffe arbeidsvilkår, samtidig som den har funksjonalitetene man forventer av en moderne smarttelefon, skriver Dewalt, som har utviklet telefonen i samarbeid med Global Mobile og Ingram Micro.

Telefonen er utstyrt med to 4G SIM-kort og er Android 6-kompatibel. MD501 tåler, ifølge pressemeldingen, temperaturer fra -20 grader celcius til opptil 60 grader. Skjermen er på 5-tommer og består av HD Bright View Gorilla herdet glass 3. Telefonen er vanntett, støvtett og værbestandig i tråd med industristandarden IP68. Den samsvarer også med MIL-STD 810G, og vil tåle et fall på to meter mot et betongdekke, skriver Dewalt.

MD501 har et kamera på 13 megapiksler. HD-skjermen skal fungere like godt om man bruker hansker. Batteriet skal gi opptil åtte timers taletid, og den trådløse ladingen oppyller Qi-standarden.

Telefonen er forhåndskonfigurert med en panikkalarmknapp som sender brukerens GPS-posisjon til forhåndslageret telefonnummer. For de som arbeider i høyden eller andre mer risikoutsatte miljøer, kan akselerometeret aktiveres, og en alarm vil da utløses dersom brukeren skulle falle.