<p></p><p>Opplæringsansvarlig Ulf Olsson med DeWalts batteridrevne kapp- og gjærsag.</p>Batteridreven gjærsag fra DeWalt.XR Flexvolt fra DeWalt er verdens første batterisystem som er kompatibelt for 18 og 54 volt.Batteridreven vinkelsliper fra DeWalt.Opplæringsansvarlig Ulf Olsson viser DeWalts verdensnyhet, en batteridrevet bordsag.Opplæringsansvarlig Ulf Olsson med verdens første batteridrevne bordsag.Verdens første batteridrevne alligatorsag.Alligatorsag fra DeWalt.Opplæringsansvarlig Ulf Olsson med bajonettsag fra DeWalt.Sirkelsag fra DeWalt.Sirkelsag fra DeWalt.Opplæringsansvarlig Ulf Olsson med DeWalts nye 54 volts slagbor.Slagbor fra DeWalt.Produktsjef Mats Gustafsson i DeWalt i Sverige.

Se DeWalts rekordkraftige verdensnyheter

XR Flexvolt fra DeWalt er verdens første batterisystem som er kompatibelt for 18 og 54 volt. Verdensnyheten, som slippes denne høsten, fører også med seg en helt ny klasse verktøy.

«The game just changed», slår DeWalt fast i markedsføringen av de nye, kraftige 54 volts-batteriene og de tilhørende verktøyene i XR Flexvolt-serien.

Med de nye batteriene, som er de første i sitt slag i verden, tripler DeWalt antallet volt fra de populære 18 volts-batteriene. Denne uken slippes nyheten parallelt over hele verden.

− Vi våger å si at dette er det største DeWalt har gjort helt siden DeWalt ble etablert som merkevare. Med dette vil vi ta håndverkerne inn i en ny æra, sier produktsjef Mats Gustafsson i DeWalt i Sverige.

Slippes i september

De første produktene med 54 volts batterikraft vil være i butikkene i september. Enda flere produkter rulles så ut i oktober, før man får en tredje bølge i februar 2017.

Flexvolt-batteriene er i tillegg kompatible med batteridrevne verktøy som tar 18 volts-batterier fra DeWalt. I disse verktøyene, vil batteriene bare levere 18 volt, men kan da by på seks ampere.

Produktsjef Mats Gustafsson i DeWalt i Sverige.

− Teknologien bak dette er ikke så veldig komplisert, men det foreligger en amerikansk patent på over 500 sider, røper Gustafsson.

Batteriet veier litt over én kilo.

Nyheter på bordet

I første omgang består 54 volt-segmentet av vinkelslipere, slagbor, sirkelsager, kapp- og gjærsager på både 216 og 250 millimeter, bajonettsager, samt verdens første batteridrevne alligatorsag og bordsag.

– Bordsag har ikke vært mulig å levere trådløst tidligere, rett og slett fordi vi ikke har hatt kraft nok. Hvis vi hadde rullet ut en bordsag til for eksempel 18 volts batterier, ville den ikke ha kunnet gjøre jobben som en bordsag skal, og vi ville ha mistet all troverdighet. Men nå har teknologien tatt igjen etterspørselen, sier Gustafsson.

DeWalt-produktsjefen sier til Byggeindustrien at en batteridrevet bordsag er noe av det som markedet har spurt mest etter, og at spesielt norske kunder har vært veldig tydelige på at dette er noe de ønsker.

– Bordsagen kan bæres rett inn i et bygg, og man kan begynne å jobbe med en gang, uten behov for strømtilkobling. Disse produktene er egentlig kun ment for proffsegmentet, men vi ser jo at de lekker ut til private også, og spesielt i Norge tror jeg mange kunne tenke seg å ha noe slikt på hytta, sier han.

Les mer om XR Flexvolt her.