Hilde Herud har valgt å slutte som sjef for Norgips. Foto: Norgips

Hilde Herud har valgt å slutte som sjef for Norgips. Foto: Norgips

Ny ledergruppe i Norgips – Herud slutter i selskapet

Etter snart ni år i Norgips har administrerende direktør Hilde Herud valgt å slutte i Norgips for å kunne satse aktivt på styrearbeid og andre prosjekter.

– Sammen med teamet i Norgips legger hun bak seg en periode med solid vekst. Produksjonsanlegget og arbeidsprosessene er modernisert og digitalisert, virksomheten har tatt en ledende posisjon innen merkevarebygging og bærekraft, og det er investert betydelig tid og ressurser i å skape en tillitsbasert kultur, skriver selskapet i en pressemelding.

Jan Ellringmann, member of group management for Knauf Northern Europe, overtar ledelsen av Norgips 1. april som en interimløsning.

Ellringmann kom til Knauf i begynnelsen av 2021 i stillingen som Member of Group Management for Knauf Northern Europe. Han er utdannet innen industrial engineering and business administration, og kom fra stillingen som president region Europe North hos Linde Gas.

Jan Ellringmann. Foto: Knauf Northern Europe
Jan Ellringmann. Foto: Knauf Northern Europe

– Ellringmann overtar ledelsen av Norgips i tillegg til sitt ansvar for regionen for å sikre kontinuitet og integrasjon av nye medlemmer i ledergruppen. Thomas Engberg har kommet inn som ny CFO, Bo Thiel Schmidt som ny HR direktør og i løpet av mai kommer Christian Stålem inn som ny kommersiell direktør, skriver selskapet.

– Jeg ser frem til å få plass det nye teamet i Norgips og bli bedre kjent med kunder og ansatte i tiden fremover. Norgips har de siste årene satset offensivt på bærekraft og dette arbeidet vil fortsette med samme styrke. Samtidig vil vi gjøre en satsning innenfor det kommersielle området med mål om å kunne tilby de beste konstruksjonsløsninger for fremtidens bygg, og være gode rådgivere for våre kunder, sier Ellringmann i meldingen.