Ny Jackon-plate isolerer 20 prosent bedre

Den nye isolasjonsplaten Jackon Super XPS (ekstrudert polystyren) fra Fredrikstadbedriften Jackon isolerer om lag 20 prosent bedre enn forgjengeren.

Redusert tykkelse på platene gir store plassbesparelser både ved nybygg og rehabilitering.

– Jackon Super XPS gir 20 prosent bedre isolasjon, og dermed samme isolasjonsevne med

20 prosent tynnere vegger, sier utviklingssjef Bengt Bøyesen i Jackon AS. – I store bygg betyr 20 prosent tynnere isolasjonslag i veggene mange ekstra kvadratmeter gulvflate. Med dagens kvadratmeterpris er det svært lønnsomt.

– Problemet for kunden er å få best mulig isolasjon der det er trangt om plassen. Det gjelder for eksempel betongvegger og dessuten gulv og terrasser der en ønsker å beholde så mye takhøyde som mulig.

Jackon Super XPS har Lambda-klasse 27, en forbedring på ca 20 prosent i forhold til Jackofoam XPS som har Lambda-klasse 34. Jackon Super XPS gjør det mulig å redusere isolasjonstykkelsen med 20 prosent – typisk fra 100 mm til 80 mm – med samme isolasjonsevne, eller beholde vanlig tykkelse og få 20 prosent bedre isolasjon.

Energikravene til isolasjon blir stadig strengere, og vi må tilpasse produktene våre deretter, sier Bengt Bøyesen i Jackon. – I fremtiden vil det bli krevd at vi skal kunne bygge hus med passiv standard. Det må vi forberede allerede nå.

Tjener takhøyde

– Selvfølgelig blir Jackon Super XPS også tilgjengelig i byggevarehusene for forbrukere som pusser opp og renoverer eldre hus, sier Bengt Bøyesen. – Den lave byggehøyden gjør det mulig å maksimere takhøyden når man legger nye gulv.

Prismessig gir Jackon Super XPS samme isolasjonsverdi krone for krone som forgjengeren Jackon XPS. Begge typer isolasjonsplater vil være i handelen parallelt.

Populær energiteknologi

Jackons første satsingsområde for den nye Super XPS er det viktige industrimarkedet for produksjon av betongelementer og ytterdører. Isolasjonsplatene vil også bli brukt i kjølevogner og campingvogner.

Jackon Super XPS isolasjonsplater er utviklet ved Jackons avdeling i Tyskland og har allerede blitt godt mottatt på det tyske markedet. Platene produseres også ved Jackons fabrikker i Fredrikstad samt i Skövde i Sverige.

– En utfordring for mange har vært å utvikle nye produkter som både møter isolasjonskravene og er miljøvennlig, sier Bengt Bøyesen. Jackon Super XPS er helt miljønøytralt og avgir dermed ingen stoffer til luft, jord eller grunnvann. Isolasjonsplatene er også kapillærbrytende og har lang levetid.