Mange gjester hadde funnet veien til NSWs jubileumsfering i Oslo mandag. Alle foto: Arve BrekkhusGründer og faglig leder Ole Wiig i NSW.Ordfører Marianne Borgen overleverte NSWs jubileumspris (et innrammet trykk av Håkon Gullvåg - Urfisken) til Michelin-stjernevinner Heidi Bjerkan som Årets Byutvikler. Tl venstre Håkon Gullvåg.På jubileumsfesten fortalte daglig leder Lise Rystad om firmaet og introduserte resten av programmet og innslagene.Det ble fokus på byliv gjennom flere paneldebatten hvor Janne Wilberg (Byantikvar i Oslo), Erling Dokk Holm (urbanist, pedagog og skribent), Tor Inge Hjemdal (adm. dir. Norsk Design og arkitektursenter – DOGA) og debattleder og inspirator Thomas Seltzer delok.Oslo-ordfører Marianne Borgen.Gründer og faglig leder Ole Wiig ga en kort forhåndsomtale om jubileumsboken som som kommer til julFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve Brekkhus

NSW Arkitektur feiret sine første 40 år

Arkitektkontoret NSW Arkitektur inviterte til en omfangsrik jubileumsfeiring i Blomstertrappen i Oslo mandag.

NSW er et av de større uavhengige arkitektfirmaer i Norge med 70 ansatte, fordelt på de tre kontorene i Oslo, Hamar og Svolvær.

I løpet av årene har firmaet gjennomført en rekke kjente prosjekter, alene eller sammen med andre arkitekter som Gardermoen flyplass, restaurering og ombygging av Det Kongelige Slott og Stortinget, universitetsbygninger som Realfagbygget på NTNU i Trondheim og BBB- bygningen på UIB i Bergen. Blant kjente kontorbygg finner vi Orklas hovedkontor på Skøyen, Abels Hus i Trondheim og Kommunegpården i Bærum. NSW har også tegnet en rekke boligprosjekter på Tjuvholmen, i Tønsberg og på Hamar, også transformasjonsprosjekter som Chokoladefabrikken i Oslo. De har også vært involvert i en rekke hoteller som blant annet Rica Nidelven Hotell i Trondheim, Scandic Hotell på Fornebu og Choice hotellet på Drammen stasjon som nå er under bygging.

NSW Arkitektur er også engasjert i byutvikling over hele landet som i Arendal, Drammen, Trondheim, Oslo, Hamar og Svolvær. Firmaet har også gjennomført flere prosjekter i andre land, inspirert av firmaets internasjonale miljø med 17 utlendinger fra 13 nasjoner.

I tillegg til arkitektur som kjernedisiplin, har firmaet fire viktige satsningsområder; interiørarkitekter, plan, stedsutvikling og miljø og bærekraft.

På jubileumsfesten fortalte daglig leder Lise Rystad om firmaet og introduserte resten av programmet og innslagene. Det ble fokus på byliv gjennom flere paneldebatten hvor blant annet Janne Wilberg (Byantikvar i Oslo), Erling Dokk Holm (urbanist, pedagog og skribent), Tor Inge Hjemdal (adm. dir. Norsk Design og arkitektursenter – DOGA) og debattleder og inspirator Thomas Seltzer deltok. I tillegg ble det en kort forhåndsomtale om jubileumsboken som

som kommer til jul av gründer og faglig leder Ole Wiig.

Ordfører Marianne Borgen overleverte NSWs jubileumspris (et innrammet trykk av Håkon Gullvåg - Urfisken) til Michelin-stjernevinner Heidi Bjerkan som Årets Byutvikler.

Det ble også Urban musikk og danseavslutning ved Bårdar danseinstitutt.