Avdelingsleder for 24onoff sitt London-kontor og gründer Sondre Blaasmo har tro på selskapets satsing i England. Tirsdag møtte de kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ved den norske ambassaden for å fortelle om den britiske satsingen.

Norske gründere satser digitalt i Storbritannia – nå vil statsråden lære

På en fire dagers såkalt teknotur, har statsråd Jan Tore Sanner turnert over store deler av Norge. Tirsdag avsluttet han i utlandet med å møte både britiske bedrifter, universitetsmiljø og norske gründere i London for å snakke digitalisering.

Sammen med Anders Gundersens (til høyre) bedrift Sensonomic, en annen norsk teknologigründer som har satset i Storbritannia, var 24onoff og Sondre Blaasmo (til venstre) invitert til teknologilunsj med statsråd Jan Tore Sanner ved den norske ambassaden i London.

- Det er ikke hver dag vi blir invitert til ambassaden for å snakke med norske statsråder, så dette er en hyggelig mulighet for oss, sier gründer i 24onoff, Sondre Blaasmo (24), til Byggeindurstrien i forkant av ambassadelunsjen med Jan Tore Sanner i London. 

Timeregistering

Norske 24onoff har utviklet en applikasjon for timeregistrering, avvikshåndtering, prosjektstyring og fakturering for små og mellomstore bedrifter i bygg- og anleggsbransjen.

Etter å ha startet i det norske markedet for fire år siden, har de ønsker om å nå ut til et større marked.

I ett år har programvareleverandøren fra Trondheim vært etablert med eget kontor i London. Virksomheten, som har tre av sine totalt syv ansatte stasjonert i samme London-nabolag som teknogiganter som Google og Facebook, har hårete mål for sin britiske satsing.

2.000 brukere

Innen 2020 skal de ha 20.000 bedrifter i sin kundeportefølje i Storbritannia alene. I tillegg har de satt seg et mål om 10.000 kunder i Norge og 60.000 i Europa.

- Det er ambisiøst, men vi har allerede fått en veldig god start her i England. Vi begynte rolig med lett markedsføring i sosiale medier, og det tok oss bare to måneder å ha få på plass samme antall testbrukere som vi har opparbeidet i Norge de to siste årene. Det sier noe om at markedet her borte er så enormt mye større, sier Blaasmo.

Og nå er snøballen i ferd med å rulle.

- Nå har vi til sammen 2.000 bedrifter i Norge og Storbritannia inne på vår gratisløsning som skal være byggesteinen i vår langsiktige satsing, sier Blaasmo.

Vil lære om erfaringene

Det er blant annet denne digitalsatsingen og veksten til det norske gründerselskapet statsråd Jan Tore Sanner ønsker å høre mer om under sitt London-besøk.

Sammen med Anders Gundersens bedrift Sensonomic, en annen norsk teknologigründer som har satset i Storbritannia, var 24onoff invitert til teknologilunsj med statsråden ved den norske ambassaden.

- For noen år siden var det sjelden man møtte på nettbrett ute på byggeplass. Nå begynner det å bli vanlig at papir byttes ut med digitale verktøy. Men fortsatt trenger noen hjelp, og det er de særlig de små og mellomstore bedriftene som dette selskapet har rettet seg mot, som har det største behovet, sier Jan Tore Sanner.

- Hva tenker du om at de drar ut av Norge for å satse på teknologien sin?

- Norge er et interessant marked for mange, men vi er et lite land med bare litt over fem millioner mennesker. Mange gjør derfor som disse gründerne, satser i et større marked både for å få flere kunder, men også for å hente inn mer kapital, sier Jan Tore Sanner.

- For oss er det spesielt interessant å høre om norske bedrifters erfaringer med å etablere seg ute. Kanskje kan de gi oss noen tips til hva vi kan gjøre i Norge for å legge ting bedre til rette for norske bedrifter, men også og utenlandske bedrifter som vil satse i det norske markedet, sier Sanner.

Teknotur

Besøket i London var avslutningen på det Sanner selv beskriver som en firedagers teknotur.

De siste dagene har statråden vært innom Buskerud, Østfold, Sørlandet og teknologimiljøer i trondheimsregionen før turen gikk til England tirsdag.

- Vi gjør det for å se hvordan gründere og etablerte bedrifter bruker ny teknologi for å bli konkurransedyktige og utvikle nye tjenester innen alt fra landbruk og velferdsteknologi, til droneteknologi og bruk av kunstig intelligens, sier Sanner.

- Vi politikere må forstå det som skjer, og bidra til at vi fortsatt kan være blant «frontrunnerne» på digitalisering i Europa. Det er en av de viktigste grunnene til at vi er her i London hvor vi har møter med noen av de beste universtitetene, ikke bare i England, men globalt, sier Sanner.