Administrerende direktør i Effera, Even Øgrey Brandsdal (til høyre), her med styreleder Erik Tønnesen, som også representerer Efferas nest største eier, Skagerak Seed Capital. Foto: Effera

Norsk programvareutvikler valgt for samtlige arbeidstunneler på ny Stockholm-metro

SICE, Subterra, China Railway Group og Implenia har signert med norske Effera for å levere sikkerhetsløsninger på samtlige arbeidstunneler i forbindelse med utbygging av den nye metroen i Stockholm.

‒ For oss i Effera er det veldig viktig å se at standardløsningene våre er etterspurt og at de fungerer. Dette representerer flere millioner i omsetning, og en betydelig vekst for våre standardprodukter innenfor IoT. Løsningene som er valgt på utbyggingen av metroen i Stockholm, er utviklet av våre egne software-ingeniører, og omfatter systemer for sporing av mannskap og utstyr på prosjektet ved hjelp av RFID-brikker, trådløst nett, brann- og evakueringssystemer tilpasset røffe miljøer og ventilasjonsstyring som lar brukerne justere styrken på viftene. Alt dette er bygget på vår egen plattform, forteller administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal til Byggeindustrien.

Det Kristiansand-baserte selskapet ble grunnlagt i 2014. I 2019 hadde de en omsetning på totalt 34 millioner kroner, etter jevn og god økning de siste årene. Selskapet har dog ennå til gode å levere et positivt resultat. I 2019 gikk de i 4,7 millioner kroner i minus.

‒ Vi har solide eiere som har vært villige til å bruke tid på å la selskapet utvikle seg. Dette er helt i tråd med strategien i et hvert software-selskap, og i løpet av neste årene forventer vi et positivt resultat og en solid pengestrøm. Med dette i tankene er det derfor ekstra tilfredsstillende for oss å se at vi velges på alle kontrakter på Stockholm-metroen, sier Brandsdal.

Effera har frem til nå både utviklet egen programvare og leid ut utviklerkompetanse til andre selskaper, men selskapet har nå solgt unna konsulentvirksomheten for å rendyrke rollen som software-selskap innenfor IoT. Effera jobber mot entreprenørnæringen, med et særskilt fokus på tunnel- og anleggsbransjen. Fremover ønsker de også å følge entreprenørene mer i arbeidshverdagen, og Brandsdal forteller at de er på vei ut i markedet med nye løsninger som skal la dem ta steget til å ikke bare bli en prosjektleverandør.

‒ Vi håper å hjelpe entreprenørene sikre sine ansatte, spare penger og spare miljøet, sier Brandsdal.