Lars Joakim Hanssen blir ny fagsjef poiltikk og samfunn i Norsk Bergindustri. Foto: Espen Solli
Lars Joakim Hanssen blir ny fagsjef poiltikk og samfunn i Norsk Bergindustri. Foto: Espen Solli

Norsk Bergindustri henter tidligere statssekretær

Norsk Bergindustri har ansatt to nye personer i administrasjonen.

Lars Joakim Hanssen er ansatt som fagsjef politikk og samfunn, mens Stein Arild Iglebæk er ansatt som kommunikasjonsansvarlig i Norsk Bergindustri.

Hanssen kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy. Vel så viktig er det at han før det var spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe og har hatt ulike roller i regjeringsapparatet. 

Han har blant annet vært statssekretær for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor og statssekretær for daværende finansminister Siv Jensen.

– Bergindustrien har lange og stolte tradisjoner i Norge. Jeg gleder meg til å jobbe for bedre rammevilkår for våre medlemsbedrifter. Økt utvinning av mineraler er avgjørende for digitaliseringen og det grønne skiftet. Derfor er dette en av Norges viktigste fremtidsnæringer, sier Hanssen i en pressemelding.

Stein Arild Iglebæk blir kommunikasjonsansvarlig i Norsk Bergindustri. Foto: Espen Solli

Stein Arild Iglebæk blir kommunikasjonsansvarlig i Norsk Bergindustri. Foto: Espen Solli

Stein Arild Iglebæk, som går inn i rollen som kommunikasjonsansvarlig, har lang erfaring som journalist, redaksjonsleder og redaktør i medier som Kampanje, Travel News og Europower – et søsterselskap til Dagens Næringsliv som dekker kraftbransjen. 

De siste årene har han arbeidet som innholdsprodusent og kommunikasjonsrådgiver i virksomheter som Multiconsult og Rørentreprenørene Norge.

– Bergindustrien er et skattkammer av gode historier som jeg gleder meg til å formidle til omverdenen. Vi skal vise fram all den kunnskapen, betydningen for lokalsamfunn, vesentlige råvarer, kritiske mineraler og bidrag til en mer bærekraftig verden som bergindustrien representerer, sier Iglebæk i meldingen.