Norgespremiere for Volkswagen e-Crafter

Volkswagen Nyttekjøretøy presenterer for første gang i Norge den nye helelektriske varebilen e-Crafter på Zerokonferansen, 7. og 8. november 2018.

- Det er med stolthet vi presenterer e-Crafter for første gang i Norge på Zero-konferansen. E-Crafter er vår første helelektriske varebil, og til neste år kommer vi med elektriske utgaver av Caddy og Transporter, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Lanseringen av den 136 hk (100 kW) sterke e-Crafter markerer starten på en elbiloffensiv fra Volkswagen Nyttekjøretøy. - Vi åpnet for bestilling av e-Crafter i september og ser allerede stor interesse for den elektriske varebilen. Vi tror at e-Crafter vil dekke transportbehovet for mange, og den er spesielt godt egnet for kjøring i bysoner, sier Håkon Wirak.

- Varebil er et segment med helt andre utfordringer og forutsetninger enn personbilmarkedet, også når det kommer til elektrifisering. Selv med kjøretøy som e-Crafter i markedet er man nødt til å tenke mer langsiktig enn det som er mulig på personbilsiden, tilføyer Håkon Wirak.

- Arbeidet med et eget avgiftssystem for varebiler må starte nå, først for å sikre en hensiktsmessig overgang til WLTP og på noe lengre sikt gjøre at flere kan velge nullutslippsalternativene, sier Wirak.

Volkswagen e-Crafter kommer som varebil med L3H3 karosseri og med et fast høyt standardutstyrsnivå. Den leveres først som 3,5t totalvekt med ca 950 kg nyttelast. Volkswagen e-Crafter koster fra kr. 630 000,- eks mva. Dette inkluderer standardutstyr til en verdi av ca 52 000,- i forhold til en Crafter med dieselmotor.