Sebastian Schuurmann Hess fra Stoltz Entreprenør under konkurransen i Yrkes-NM.Vidar Oma Færøy fra Brødene Ulveseth under konkurransen i Yrkes-NM.

Norges beste lærlinger

Lærlingene Sebastian Schuurmann Hess fra Stoltz Entreprenør og Vidar Oma Færøy fra Brødene Ulveseth ble norgesmestre i henholdsvis betongfag og murerfag under Yrkes-NM.

Yrkes-NM arrangeres av WorldsSkills, og ble nylig holdt i Vestlandshallen i Åsane i Bergen. 250 lærlinger konkurrerte i 23 ulike fag. Det ble samtidig også avholdt Nordisk Mesterskap i flere av fagene. Yrkes-NM ble kombinert med en yrkesmesse der cirka 7.000 ungdommer var innom.

Trappeforskaling

I betongfag konkurrerte seks lærlinger fra WK Entreprenør i Vestfold, Veidekke Entreprenør i Rogaland, NCC i Nordland, Åsen & Øvrelid i Sogn og Fjordane og Stoltz Entreprenør i Hordaland. Oppgaven i betongfag var å forskale en trapp.

Opplæringsleder Jonny Heimark Olsen i Byggopp Hordaland var imponert over deltakerne.

– Flere av dem valgte å stå over NM-banketten for heller å gå tidlig til sengs og være opplagt på konkurransens siste dag, sier Olsen.

Stolte av Sebastian

HR sjef Vidar Hundvin i Stoltz Entreprenør sier at alle i selskapet er veldig stolte av Sebastian Schuurmann Hess.

– Sebastian er fire års lærling. Han fikk først to måneders praksisplass, viste seg å være flink, og vi laget læreplass. Med sin personlighet og dyktighet har han blitt en høyt verdsatt medarbeider. Han er rolig og klarer å tenke og jobbe samtidig. Det er utrolig inspirerende både for ham og for oss at han har blitt norgesmester. Det viser at vi gjør noe rett og har noe å bygge videre på. Det var veldig hyggelig at Byggopp spurte om han ville representere Hordaland, og at han sa ja, sier Hundvin.

Ønsker flere jenter i byggenæringen

Avdelingsleder Inger Kristin Ulveseth i Brødrene Ulveseth sier at de ansatte i selskapet er veldig stolte av Vidar Oma Færøy.

– Det kan bety noe for rekrutteringen til selskapet, sier hun og legger til at hun ønsker seg flere jenter som lærlinger i murerfaget og flere kvinner på alle nivå i byggenæringen.

– Vi har en kvinnelig lærling i murerfaget nå og ønsker oss flere, sier Ulveseth.