Leif Erik Mortensen, Lasse Solberg, Wenche Brøto og Einar Fredrikstad i DVS Entreprenør. Foto: Fasadgruppen

Nordisk fasadegigant ekspanderer til Norge - kjøper opp DVS Entreprenør

Fasadegruppen Group AB er Sveriges største og Nordens eneste fasadekonsern. Nå ekspanderer Fasadegruppen til Norge gjennom kjøp av 100 prosent av aksjene i DVS Entreprenør, ett av Norges største selskaper innen fasaderenovering.

DVS Entreprenør ble etablert i 1998 og hadde ifølge proff.no en omsetning på over 163 millioner kroner i 2020. Selskapet renoverer fasader, vinduer, balkonger og tak og tilbyr prosjektering i renoveringsprosjekter og har 70 ansatte.

I en nyhetssak på sin internettside publisert tirsdag 22. september, fremkommer det at Fasadgruppen har kjøpt 100 prosent av aksjene i DVS Entreprenør. Det opplyses at aksjeselgerne vil fortsette å jobbe i sine stillinger og videreutvikle DVS Entreprenør som en del av Fasadgruppen.

Fasadgruppen fastslår at oppkjøpet betyr at selskapet styrker posisjonen som Nordens største fasadekonsern.

Konsernet opplyser selv at det omsetter for over 1,5 milliarder kroner og har cirka 625 ansatte. Hovedkontoret er i Stockholm.

– Nordisk ekspansjon er en viktig del av Fasadgruppens vekststrategi, og vi har over tid sett etter et veletablert og kvalitetsfokusert selskap i Norge som vil ta neste steg utviklingen. I DVS Entreprenør fant vi nettopp dette, og vi ser fram til å jobbe sammen. Med oppkjøpet får vi en solid plattform i Norge og ser gode muligheter til å fortsette å konsolidere markedet, akkurat som i Danmark og Sverige, uttaler Pål Warolin, administrerende direktør og konsernsjef i Fasadgruppen, i nyhetssaken.

Den nordiske gruppen består etter oppkjøpet av 19 selskaper, ett i Danmark, og ett i Norge. Alle selskapene arbeider under egne varemerker.

Daglig leder Leif Erik Mortensen i DVS Entreprenør er fornøyd med å bli første selskap i Norge som blir en del av Fasadgruppen.

– Vi ser fram til å samarbeide med resten av gruppen og støtte den videre ekspansjonen i Norge, alltid med fokus på kvalitet og godt utført håndverk, sier han.