Kjetil Austrått, Line Steinnes, Børre Lobekk og Kjersti Sandvik Bernt. Foto: Nordic Steel
Kjetil Austrått, Line Steinnes, Børre Lobekk og Kjersti Sandvik Bernt. Foto: Nordic Steel

Nordic Steel kåret til Årets Miljøfyrtårn

Nordic Steel AS er kåret til Årets Miljøfyrtårn 2021 for små og mellomstore virksomheter.

– Det er en stor ære å få prisen som årets Miljøfyrtårn fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, som er en anerkjent nasjonal miljøsertifiseringsordning. Av 8.000 sertifiserte Miljøfyrtårn-bedrifter vinner vi i kategorien små og mellomstore virksomheter. I Norge er over 90 prosent av alle virksomheter i denne kategorien, derfor er dette ekstra stas, forteller konsernsjef Børre Lobekk i en pressemelding.

Nordic Steel har vært sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift siden 2014, noe som betyr at selskapet rapporterer årlig på alt fra avfallshåndtering, energibruk, arbeidsmiljø, innkjøp og transport.

– I Nordic Steel er arbeidet med bærekraft forankret i hele selskapet og det blir tatt miljøvennlige valg i alle deler av driften, heter det i meldingen.

– Mange kunder velger oss fordi vi kan dokumentere klimautslippet på det vi produserer. Vi kan sørge for at kundene får lavere klimautslipp ved å velge resirkulert stål med opprinnelsesgaranti, for eksempel, forklarer Lobekk.

– Det er utrolig imponerende å se en virksomhet vokse raskt, både i antall ansatte og i omsetning, men samtidig redusere CO2-utslippet sitt betydelig. De viser at lønnsomhet og bærekraft er mulig å kombinere. Skal vi lykkes med grønn omstilling kreves det virksomheter som tenker slik som Nordic Steel. All ære og klapp på skulderen, sier Ann-Kristin Ytreberg, administrerende direktør i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

I juryen begrunnelse heter det blant annet:
«Store kunder blir stadig tøffere i sine miljøkrav. Nordic Steel posisjonerer seg som en underleverandør til industrien med sin grønne konkurransekraft, og har tatt en sterk posisjon i det grønne skiftet. Til tross for at Nordic Steel har økt omsetningen og antall ansatte betydelig de siste årene, har CO2-utslippene gått kraftig ned. Miljøfyrtårns jury er imponert over det moderne og fremtidsrettete industrikonsernet, og tildeler de prisen for Årets Miljøfyrtårn 2021 for små og mellomstore virksomheter.»

– Prisen er en stor inspirasjon til å fortsatt jobbe med å redusere klimautslippene og ta bærekraftige valg i alle ledd, det er et ansvar vi har alle sammen. Vi i Nordic Steel kan ikke gjøre alt, men vi skal gjøre alt vi kan innen alle områder vi kan påvirke, avslutter Børre Lobekk.

Juryen har bestått av: Ann-Kristin Ytreberg (administrerende direktør i Stiftelsen Miljøfyrtårn), Linn Grøtberg (leder – organisasjon og samfunn i Stiftelsen Miljøfyrtårn), styreleder Are Tomasgard (LO) og og nestleder Kjetil Bjørklund (KS).