Nordic Door med leveranse på 14.000 dører til danske sykehus

Det som skulle være en «liten» leveranse på 1.500 dører til Aarhus Universitetshospital (DNU) i Danmark, ble til tre sykehus og 14.000 dører.

Fra 2016 til 2020 har, og skal Nordic Door levere totalt 14.000 dører til tre store sykehus i Danmark: DNU-Aarhus, DNV-Gødstrup og NAU-Nyt Aalborg Universitetshospital. Dette er leveranser som krever mye kompetanse, fleksibilitet og kvalitet.

Sykeshusdører er kompliserte og omfattende dører som er utviklet etter de strengeste krav, skriver selskapet i en pressemelding. Det kreves rett dør til rett miljø, og derfor har dørene gjennomgått nøye funksjonstester som gjør at de opprettholder kravene til både brann og røntgenstråling. I tillegg kreves det at de tåler hard bruk og har høy slitestyrke. Ved operasjonsstuer er det for eksempel innebygget glass i dørene, som gjør at de lever opp til sykehusenes ønskede standard.

- Vi har gjennom hele prosessen på NAU forbedret løsningene slik at vi i dag står med et sterkt produkt med et flott design. For eksempel har vi endret til ny gummilist i stålkarmen, noe som betyr at døren lukker seg bedre. Dørene har kompliserte beslagsløsninger og er utviklet med det beste innen automatikk og adgangskontroll, sier Brian Rask Pedersen, salgsansvarlig i Danmark for Nordic Door i en pressemelding.

Nordic Door har med en ekstern samarbeidspartner utviklet en ny rustfri hengsel, som også er høydejusterbar.

- Denne er i forhold til vanlige tappebærende hengsler mer stabil. Dermed kan du lage en mer ensartet løsning og unngå at døren vil henge med tiden. Visuelt ser resultatet også mye bedre ut, heter det i meldingen.