Asle Gudim, direktør region sør-øst i Norconsult. Foto: Norconsult
Asle Gudim, direktør region sør-øst i Norconsult. Foto: Norconsult

Norconsult skal ansette 80 ingeniører på Sør- og Østlandet

Norconsult varsler at de vil ansatte 80 nye ingeniører til avdelingene deres på Sør- og Østlandet som følge av økt arbeidsmengde.

Selskapet trekker frem flere store oppdrag i regionen, som blant annet ny E18 i Viken, ny E39 på Sørlandet, Alvim renseanlegg i Sarpsborg, Morrow batterifabrikk i Arendal og Norcems anlegg for CO2-fangst i Brevik.

- I Norconsult har vi enormt stor tro på lokal tilstedeværelse og faglig samarbeid. Derfor har selskapet nesten 70 lokalkontorer over hele Norge. Det gjør at folk kan jobbe med spennende prosjekter og problemstillinger der de bor. Samtidig kan kundene være trygge på at de både har lokale rådgivere som kjenner lokale forhold, og at de har Norges største fagmiljø i ryggen, sier direktør region sør-øst i Norconsult, Asle Gudim i en pressemelding.

Han tror også at selskapet har en fordel av at de er heleid av de ansatte, og at de har fleksible ordninger for plassering, og mye tverrfaglige arbeid.

- Pandemien og to år på hjemmekontor, har hjulpet oss med å bevise både for oss selv og kundene at samarbeid på tvers av fag og kontorer er helt uproblematisk. Vi ser at det er ganske enkelt å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digitale løsninger i arbeid både for lokale kunder og større nasjonale prosjekter. At en ingeniør hører til på kontoret i Seljord betyr ikke at hun ikke kan være med å prosjektere bro på Sørlandet, eller tunneler på Vestlandet. På denne måten får selv et relativt lite lokalkontor være en del av Norges største tverrfaglige miljø. Dette er noe av det våre medarbeidere er mest fornøyd med – de faglige utviklingsmulighetene, sier Gudim i meldingen.

I tillegg til at Norconsult styrker sine eksisterende kontor i Askim, Ski, Sarpsborg, Larvik, Tønsberg, Seljord, Porsgrunn og Kristiansand, er selskapet også i ferd med å etablere nye miljøer på Kongsberg og i Arendal.