Arkitekt og partner Kristin Jarmund og daglig leder og partner Eskild Andersen i Nordic – Office of Architecture.
Arkitekt og partner Kristin Jarmund og daglig leder og partner Eskild Andersen i Nordic – Office of Architecture.Foto: Herman Ekendahl-Dreyer

Kristin Jarmund Arkitekter blir en del av Nordic

Arkitektkontoret Kristin Jarmund Arkitekter (KJ-A) blir en del av Nordic – Office of Architecture i Oslo.

– De har høy profesjonalitet og et uslåelig godt omdømme i bransjen. For oss er dette et godt valg for videre vekst, sier Kristin Jarmund, i en pressemelding.

250 arkitekter under samme tak

Nordic – Office of Architecture sitt hovedkontor i Telegrafen i Oslo, vil nå huse over 250 arkitekter og blir ifølge de to selskapene Norges største arkitektkontor under ett tak.

Daglig leder Eskild Andersen i Nordic, sier Nordic og KJ-A sammen vil bli et spennende fagmiljø for arkitektur i Norden.

– Kristin Jarmund og hennes kolleger er stjerner i nordisk arkitektur. Vi tvilte ikke et sekund da denne muligheten oppstod, sier han.

– Strategisk riktig valg

Kristin Jarmund, som gjennom mange år har bygget opp KJ-A, sier at Nordic er et strategisk riktig valg for å sikre kontinuitet både for kunder og det hennes medarbeidere i KJ-A har skapt.

Hun fremhever at Nordic og KJ-A med sine ulikheter utfyller hverandres faglige plattform. Ifølge Jarmund vil de få et tryggere fundament å stå på og bedre utviklingsmuligheter.

Kristin Jarmund vil selv gå inn som partner og fungere som en av de kreative lederne i selskapet, står det i meldingen.

– Vi er stolte over alt vi har oppnådd, men nå trengte vi et større fellesskap for å kunne bli enda bedre og nå lenger, sier Jarmund.

Etablert i 1985

Kristin Jarmund etablerte sitt kontor i 1985 og har siden stått for en rekke prosjekter både i Norge og utlandet. Blant disse er Den Norske ambassaden i Kathmandu, Justervesenets hovedkontor, Nydalen T-banestasjon, Westerdals School of Communication og Stortingsgata 6.

– Kristin Jarmund er et stort navn i det norske og internasjonale arkitekturmiljøet, og det er en fjær i hatten for oss at hun ville komme hit. Kristin og hennes medarbeidere er i toppsjiktet i denne bransjen, sier Eskild Andersen.

Eies av Norconsult

Nordic eies av Norconsult. Med over 230 arkitekter i Oslo, København og Reykjavik, har selskapet de siste årene blant annet stått for prosjekter som Nytt Regjeringskvartal, Stavanger Universitetssykehus, Oslo Lufthavn Gardermoen og Politiets Beredskapssenter.