Direktør for teknikk og industri Henning Vellene (til venstre) og konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Norconsult

Direktør for teknikk og industri Henning Vellene (til venstre) og konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. Foto: Norconsult

Norconsult prosjekterer hydrogen- og ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen i Vestland.

Det skriver Norconsult i en pressemelding.

Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres. Det betyr at de skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt grønt hydrogen og grønn ammoniakk, med tilhørende infrastruktur ved anlegget i Svelgen, nordvest for Førde i Vestland fylke.

Norconsult skal gjennomføre grunnundersøkelser, prosjektere selve produksjonsanlegget med tilhørende enheter, infrastruktur og en ny havn for å støtte prosjektet.

– Det er svært spennende å jobbe tett på FFI i dette prosjektet. Dette er et stort tverrfaglig prosjekt og avtalen bekrefter at vi ligger helt i front på grønne industriprosjekter, sier konsernsjef i Norconsult Egil Hogna.

FFI er et globalt selskap innen fornybar energi som har forpliktet seg til å produsere grønn hydrogen og grønn ammoniakk uten karbonutslipp ved hjelp av 100 prosent fornybar energi, skriver Norconsult i pressemeldingen.

Selskapet er langt fremme i den grønne industrirevolusjonen, hvor det utvikler og anskaffer teknologiske løsninger for industrier som er vanskelig å avkarbonisere. Samtidig bygger FFI en global portefølje av prosjekter innen fornybart, grønt hydrogen og grønn ammoniakk.

FFI har nylig etablert et datterselskap i Norge i forbindelse med Holmaneset-prosjektet.

Holmaneset-prosjektet involverer en rekke av Norconsults fagområder, inkludert prosessledelse fra Norconsults datterselskap Pure Logic, arkitekturtjenester, grunnundersøkelser og andre ingeniørfag, heter det i pressemeldingen.