Konsernsjef i Norconsult, Kristian Jacobsen (fra venstre), bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog, Ellef Ruud i Bærum kommune, Helene Moen og Jonas Eylertsen i Norconsult.Foto: Norconsult

Norconsult først ute i Bærums elsykkel-ordning

Gjennom prosjektet SmartBike Bærum, tilbyr Bærum kommune lokale bedrifter å låne elsykler gratis i en prøveperiode på 14 dager. Norconsult er første bedrift til å prøve ordningen.

Det skriver rådgiverbedriften i en pressemelding torsdag.

For å få flere til å sykle har Bærum kommune kjøpt inn ti elsykler og to lastesykler som bedrifter kan låne ut til sine ansatte. Bedrifter melder seg på for 14 dagers utprøving. Brukerne kan disponere elsyklene hele perioden, eller noen dager hvis interessen er høy. Sykkelen kan disponeres hele døgnet og i helger. Første bedrift ut til å låne syklene er Norconsult i Sandvika.

– Norconsult har som ambisjon å bidra til et bedre klima. Vi ønsker derfor å støtte sykkelprøveordningen sammen med Bærum Kommune. I Norconsult har vi mange miljøbevisste medarbeidere som både sykler og løper til og fra jobb i dag, og vi tror at elsykler kan bidra til at enda flere lar seg inspirere til å la bilen stå, uttaler konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen, i pressemeldingen.

Prøvetiden skal følges opp med en spørreundersøkelse blant de som har testet elsyklene, for å se om tiltaket har ført til endrede reisevaner.

Les mer om SmartBike-ordningen her.