Torbjørn T. Moe, direktør for forretningsutvikling i Bulk Infrastructure Group (t.v.) og Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult.  Foto: Norconsult
Torbjørn T. Moe, direktør for forretningsutvikling i Bulk Infrastructure Group (t.v.) og Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult. Foto: Norconsult

Norconsult fikk datasenter-kontrakt

Norconsult skal levere EPCM- og prosjekteringstjenester når Bulk Infrastructure Group bygger datasentercampus på Støleheia utenfor Kristiansand.

Bulk Infrastructure Group har søkt konsesjon for å bygge ny og utvidet kraftforsyning til selskapets planlagte datasentercampus i Vennesla kommune ved N01 Campus Støleheia utenfor Kristiansand. Norconsult skal bistå med gjennomføringen av prosjektet, og er tildelt kontrakten for EPCM-tjenester (Engineering, Procurement and Construction Management).

– Vi har systematisk bygget opp N01 Datacentercampus til å bli en av Europas mest attraktive datasenterlokasjoner. Nå bygger vi det neste trinnet for å møte den økende etterspørselen fra offentlige og private aktører som ønsker å plassere sin dataprosessering på lokasjoner som tilbyr fornybar energi, fibertilkobling og skaleringsmuligheter. For å lykkes er vi avhengig av solide samarbeidspartnere. Norconsult vil være en viktig bidragsyter for å utvikle dette industriprosjektet som vil skape store verdier og nye muligheter for Agder i årene fremover, sier Torbjørn T. Moe, direktør for forretningsutvikling i Bulk Infrastructure Group i en pressemelding.

Norconsult startet oppdraget i slutten av 2023 og det skal etter planen avsluttes ved utgangen av 2026. Norconsult får ansvaret for prosjektledelse og styring, prosjektering og prosjekteringsledelse for alle prosjektfaser, anskaffelse og gjennomføring av prosjektet (Construction Management).

– Vi er fornøyde med at Bulk Infrastructure Group velger Norconsults ingeniører med lang erfaring fra energibransjen til dette oppdraget. Vi legger vår prosjektgjennomføringsmodell til grunn i prosjekteringen, og gjennomføringen av prosjektene er systematisk, digitalisert og underbygges av prosjekt- og kontraktstyringsverktøyet UnoSys, sier Sten-Ole Nilsen, konserndirektør Fornybar energi i Norconsult i meldingen.

Når utbyggingen av datasenteret er ferdig, vil området romme 800 000 kvadratmeter datalager, fordelt på over 3 000 dekar. Bulk Infrastructure Group har i samarbeid med Facebook, Google og Amazon bygget en undersjøisk fiberkabel fra New Jersey i USA til Støleheia i Vennesla, en kabel som også har forgreininger til Irland og Danmark, samt at de blant annet har bygget egen fiberkabel fra Støleheia til Esbjerg i Danmark.