Administrerende direktør Terje Bøe i Spilka er svært stolt over at Spilka er finalist til prisen. Foto: Spilka
Administrerende direktør Terje Bøe i Spilka er svært stolt over at Spilka er finalist til prisen. Foto: Spilka

Nominert til «Årets mest handlekraftige bedrift»

Spilka på Emblem i Ålesund er en av fire finalister til prisen for "Årets mest handlekraftige bedrift", som er en nyopprettet pris i regi av Vestlandskonferansen.

– Vestlandskonferansen setter politikk, næringsliv, globalisering og teknologi i en sammenheng, med mål om å mobilisere til sterkere samarbeid regionalt og nasjonalt. Nå har de opprettet prisen for «Årets mest handlekraftige bedrift» for å inspirere til raskere omstilling til det grønne skiftet, heter det i en pressemelding.

De fire finalistene er nå offentliggjort, og blant disse er Spilka. Prisen deles ut i Grieghallen 14. februar.

– Det er ekstra kjekt å få denne nominasjonen i år, forteller Laila Gjerdsbakk som er leder for marked og kommunikasjon i Spilka, i meldingen. Det er 90 år siden historien til Spilka startet.

– Da vi ble etablert av Knut Stafset i 1933 var produktene våre barne- og dukkevogner, samt trehjulssykler og diverse andre produkter av metall. Så med andre ord en ganske annen virksomhet enn i dag, sier hun.

Høsten 2021 lanserte de fasadeløsningen Fixade, som i løpet av 2022 vant Nyskaperprisen og Bærekraftprisen.

Administrerende direktør Terje Bøe er svært stolt over at Spilka er finalist til prisen

– De siste årene har vi gjort en snuoperasjon der vi har effektivisert og snudd fra negativ til positiv bunnlinje. Samtidig har vi gjennomført innovasjon og utvikling av et heilt nytt og bærekraftig produkt, fasadeløsningen vår Fixade. Ikke minst er jeg svært stolt av det vi som samlet organisasjon har klart å skape de siste årene, sier Bøe.

Dei nominerte er:
* AS Spilka Industri, Ålesund
* Brødrene Aa, Hyen og Sandane
* Aibel, Haugesund
* Wergelandsgruppa, Gulen