Østbanehallen i Oslo er nominert i kategorien Beste innendørsprosjekt. Foto: ÅF LightingKulturkvartalet Stormen konserthus og bibliotek i Bodø er nominert i kategorien Beste innendørsprosjekt. Foto: NorconsultBadehusgaten 37 i Stavanger er nominert i kategorien Beste innendørsprosjekt. Foto: ZENISKFløybanen trasébelysning i Bergen er nominert i kategorien Beste utendørsbelysning. Foto: NorconsultHøvik stasjon i Bærum er nominert i kategorien Beste utendørsbelysning. Foto: Halvor Næss belysningsdesignerNotodden Bok- og Blueshus på Notodden er nominert i kategorien Beste utendørsbelysning. Foto: Børve og BorcheniusNorges Fiskerimuseum er nominert i kategorien Åpen klasse. Foto: Redlight DesignSunbell er nominert i kategorien Åpen klasse. Foto: K8 IndustridesignSandnes lysplan i Sandnes er nominert i kategorien Åpen klasse. Foto: ZENISK

Ni nominerte til Norsk Lyspris 2015

Norsk Lyspris, som deles ut av kompetansenettverket Lyskultur 2. desember, har mottatt rekordmange søknader.

Det skriver Lyskultur i enpressemeldingpå sine nettsider.

Årets lyspris har, ifølge meldingen ni nominerte.

De nominerte lysprosjektene og -produktene har stor geografisk spredning og variasjon, fra Stormen kulturkvartal i Bodø og Norges Fiskerimuseum i Bergen, til Solcelle-lampen SunBell, som spås et bruksområde over hele verden, skriver Lyskultur.

Norsk Lyspris deles ut 2. desember på Norsk design- og arkitektursenter i Oslo.

Kategoriene til Norsk Lyspris ble i år utvidet til tre kategorier, og de innmeldte prosjektene til prisen er innenfor kategoriene beste utendørsprosjekt, beste innendørsprosjekt og åpen klasse.

– Norsk Lyspris har i år hatt søknadsrekord med 34 innmeldte prosjekter. Utvidelse av kategoriene for lysprisen har nok bidratt til dette. Det er nå en mye større bredde i de innsendte prosjektene enn tidligere, noe som er veldig positivt, uttaler daglig leder i Lyskultur, Katia V. Banoun, i pressemeldingen.