Hilmar Auran. Foto: Mats Bakken/Newsec Basale
Hilmar Auran. Foto: Mats Bakken/Newsec Basale

Newsec kjøper 50 prosent av Helhetskontroll

Newsec Basale AS overtar 50 prosent av aksjene i Helhetskontroll AS fra og med 27. desember 2021.

– Gjennom inntreden som 50 prosent eier av Helhetskontroll får vi et godt grunnlag for ytterligere vekst og utvikling av profesjonelle forvaltnings- og rådgivningstjenester. Newsec har over 30 års erfaring fra nasjonale og internasjonale forvaltningsoppdrag, og sammen med en stadig mer omfattende rådgivningsvirksomhet er vi godt posisjonert for å håndtere fremtidens kompetanse- og markedsmessige krav fra kunder og oppdragsgivere. Med sin europeiske plattform og nasjonale tilstedeværelse representerer Newsec unik tyngde og leveranseevne, sier administrerende direktør i Newsec Basale, Hilmar Auran, i en pressemelding.

– Ledelse og ansatte i Helhetskontroll vil bidra til å øke rådgivningsmiljøet og bredden i Newsec sine leveranser til eksisterende og nye kunder nasjonalt. Helhetskontroll har hatt kontinuerlig fokus på utvikling av kompetanse og system frem til dagens plattform som bidrar til verdiskapende leveranser innenfor plan- og bygningslovens ulike prosesser. Et samarbeid med en aktør som Newsec gjør Helhetskontroll i stand til å vokse og utvikle et enda bedre produkt til våre kunder, sier daglig leder Svein Roar Holt i Helhetskontroll i meldingen.

Newsec Basale har 265 ansatte fordelt på ni kontorer. Selskapet forvalter cirka fire millioner kvadratmeter næringsareal, og er 100 prosent eid av Newsec Property Asset Management AB.

Helhetskontroll AS har siden etableringen i 2013 vært eid av partnerne Svein Roar Holt og Abbas Hajiri. Virksomheten er i hovedsak spesialisert innen plan- og byggesakskompetanse, og selskapet leverer i hovedsak alt innenfor plan- og byggesaksrelaterte tjenester til oppdragsgivere nasjonalt. Helhetskontroll har sju ansatte og er lokalisert på Tjuvholmen.

Selskapet hadde i 2020 en omsetning på 10,5 millioner kroner.