Neumann-eier kjøper tysk Saint-Gobain-selskap

Stark Group, én av Nordens ledende byggevareaktører, signerte mandag en avtale med Compagnie de Saint-Gobain SA om kjøp av én av Tysklands ledende byggvareaktører, Saint-Gobain Building Distribution Deutschland GmbH (SGBDD).

SGBDD eier 220 byggevarehus i Tyskland, og har rundt 5.000 ansatte.

- Jeg er glad for å kunne kunngjøre oppkjøpet av SGBDD. Med dette oppkjøpet, vil Stark Group være én av de største aktørene i ett av de største byggevaremarkedene i Europa. Med dette dobler vi vår størrelse i et volumdrevet marked, og målsetningen er å øke konkurransekraften ved å skape nye muligheter for våre kunder, samt økte verdier for våre eiere. En del av gevinsten vil være muligheten for å ta ut synergier selskapene imellom. Byggevaremarkedet er svært konkurransepreget, med lave marginer, som igjen nødvendiggjør effektivt drevne operasjoner, sier administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen i en pressemelding.

Etter at oppkjøpet er endelig godkjent vil gruppenøke sin tilstedeværelse betydelig i Nord-Europa. SGBDD er godt posisjonert i Tyskland, og virksomhetens nye eiere ser gode muligheter for fortsatt vekst. Særlig Stark Groups styrke rundt samarbeid på tvers av landegrenser vil gi positiv effekt for alle eksisterende virksomheter i Norden, og nå også i Tyskland.

Stark Group har allerede 186 varehus i de nordiske landene, som inngår i Stark Danmark A/S i Danmark og Grønland, Beijer Byggematerial AB i Sverige, Stark Suomi OY i Finland og Neumann Bygg AS i Norge.