Henrik Stensrud (f.v.) og Kjell Paulsrud. Foto: Gøril Solheim

Henrik Stensrud (f.v.) og Kjell Paulsrud. Foto: Gøril Solheim

Neumann Bygg kjøper FagFlis-kjeden

Torsdag 3. november signerte Neumann Bygg en avtale med FagFlis-kjeden om kjøp av deres virksomhet innen keramiske fliser og tilbehør.

– Jeg er svært glad for å kunne ønske FagFlis-kjeden velkommen til Neumann Bygg og STARK Group. I Neumann Bygg lever vi etter verdiene solid, stolt og “på hugget”. Disse verdiene kjenner vi igjen i ledelsen i FagFlis-kjeden, og vi har begge et helt tydelig mål om å være det beste valget for proffkunden. I tillegg har begge kjeder en ambisjon om å være bransjens beste arbeidsgivere for våre medarbeidere. Vi ser frem til å videreutvikle selskapene sammen når vi nå beveger oss inn i et nytt B2B-segment i markedet, sier administrerende direktør i Neumann Bygg, Kjell Paulsrud i en pressemelding.

FagFlis-kjeden består av 13 heleide og 12 franchisebutikker i Norge i tillegg til tre butikker i Sverige under navnet FF KakelAB. FagFlis-kjeden ble etablert i 1996, og betjener i hovedsak arkitekter, murmestere, flisleggere, byggherrer og entreprenører. FagFlis-kjeden omsatte for 750 millioner kroner i 2021.

– Med sterke eiere i ryggen og høy samlet kompetanse er vi trygge på at vi kan fortsette vår profesjonalisering for et stadig bedre tilbud til våre kunder gjennom FagFlis-kjeden. Miljø, bærekraft, digitalisering og gode logistikkløsninger er områder vi ser frem til å videreutvikle sammen med Neumann Bygg. Det er viktig å understreke at for både våre medarbeidere og kunder blir det «business as usual» selv om stafettpinnen nå sendes videre til nye eiere, sier CEO i FagFlis-kjeden, Henrik Stensrud, i meldingen.

Neumann Bygg er en del av STARK Group, som har virksomhet i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland/Østerrike i tillegg til Norge.

– Salg av keramiske fliser og tilbehør er allerede en vesentlig del av virksomheten i Tyskland gjennom kjeden Keramundo, og også i Sverige har STARK Group gjennom Beijer Bygg et solid fotfeste i dette markedet. FagFlis-kjeden selger også sine tre svenske butikker, FF Kakel AB, til Beijer Bygg i samme konsern. Beijer Bygg kjøpte i fjor sommer Centro Kakel & Klinker og Kakeldax AB, og blir med FF Kakel AB markedsledende i Sverige, med en samlet omsetning på cirka 700 millioner svenske kroner, heter det i meldingen.

– Vi er imponert over den solide posisjonen FagFlis-kjeden har etablert. En sterk og kompetent ledergruppe har levert gode resultater år etter år. FagFlis-kjeden har et veldrevet desentralisert driftskonsept med sterk lokal tilhørighet og svært kompetente medarbeidere som vi ser frem til å bli kjent med. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes enda bedre i B2B-markedet sammen – to sterke konsepter som utfyller hverandre, sier Paulsrud.

Oppkjøpet forutsetter Konkurransetilsynets godkjenning senere i vinter. Partene er enige om å ikke kommentere finansielle detaljer rundt transaksjonen.

Fra FagFlis-avdelingen på Kløfta.

Fra FagFlis-avdelingen på Kløfta.