NCCs miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn. Foto: NCC

NCC-prosjekt miljøsertifisert på høyeste CEEQUAL-nivå

NCCs miljømudring av sjøbunn og oppgradering av Alcoas kaianlegg i Mosjøen havn ble nylig sertifisert på høyeste nivå i bærekraftstandarden CEEQUAL. Bare to anleggsprosjekt i Norge har tidligere fått samme miljøsertifikat.

Det skriver NCC i en pressemelding onsdag.

– Vi er svært stolte over å ha gjennomført et anleggsprosjekt i henhold til de strenge bærekraftkravene som CEEQUAL stiller i sin sertifiseringsordning. NCC skal tilby bærekraftige løsninger for våre kunder, og dette viser den høye miljøkompetansen vi har i våre prosjekter, sier Per Jonsson, leder for NCC-avdelingen Civil Engineering Norge, i meldingen.

NCCs anleggsprosjekt omfattet miljømudring og rensing av sjøbunnen utenfor Alcoas kaiområde i Mosjøen, som var forurenset etter tidligere industrivirksomhet. I tillegg ble en oppgradering av selve kaianlegget utført.

NCCs dokumenterte utførelse av anleggsarbeidene ble nylig sertifisert til Excellent-nivå innen CEEQUAL-bransjestandarden, med en poengscore på over 75 prosent av hva som er mulig å oppnå innen Construction Award, skriver NCC.

– Dette er en svært gledelig anerkjennelse av det viktige miljø- og bærekraftarbeidet vi gjør i NCC. Samtidig er dette en stor honnør til alle involverte i dette prosjektet. Det å få en uavhengig tredjepartsvurdering av vår utførelse av jobben vi utførte med hensyn på bærekraft, er et kvalitetsstempel vi er stolte av,sier leder for bærekraft Jorunn Haltbakk i NCC Civil Engineering Norge.

Prosjektet er det tredje CEEQUAL-sertifiserte anleggsprosjektet i Norge.

Miljømudringen og tildekking av sjøbunnen i prosjektet Alcoa Mosjøen Havn ble utført av NCCs heleide datterselskap Sjøentreprenøren. Arbeidene ble utført fra februar 2016 til oktober 2017.