ill. ARCHUS Arkitekter AS

NCC bygger passivhus-skole i Oslo

NCC Construction har inngått avtale med Undervisningsbygg om bygging og rehabilitering av Ris skole i Oslo i en totalentreprise.

I prosjektet inngår oppføring av et nytt bygg med passivhusstandard og rehabilitering av deler av eksisterende bygninger. Kontrakten er på MOK 186 eks. mva.

Byggearbeidene starter september 2014 og ferdigstilles før skolestart 2016.

- Vi er meget fornøyd med å bli tildelt et nytt prosjekt for Undervisningsbygg og ser frem til et godt samarbeid. Stadig flere av undervisningsbyggene NCC bygger har strenge miljøkrav, sier regiondirektør Svend-Harald Maalen i NCC Construction.

Det nye bygget med passivhusstandard blir på over 3.500 kvm. I tillegg er det mer enn 6.000 kvadratmeter som skal rehabiliteres, to paviljonger skal rives og det skal bygges ny idrettsbane.

Bærekraftig trend for skole og omsorgsbygg

Ris skole er blant flere undervisnings- og omsorgsbygg NCC Construction bygger etter strenge miljøkrav. De to vanligste miljøstandardene er bygg etter passivhusstandard, slik som Ris skole, og Breeam-sertifiserte bygg.

- Skoler med en tydelig miljøprofil passer vår kompetanse og er et område hvor vi er konkurransedyktige, sier avdelingsleder Bjørn Erik Lønskog i NCC Construction.

Under byggingen vil byggeplassen følge NCCs eget konsept ”Grønn byggeplass”, som setter strengere krav enn myndighetenes egne, til for eksempel energibruk og avfallshåndtering.