NCC-ansatt omkom i arbeidsulykke i Levanger

En mann i 60-årene ansatt i NCC omkom under arbeid ved Biokrafts anlegg på Fiborgtangen i Levanger mandag.

– Det er en tragisk ulykke som har rystet oss alle i NCC. Vi har siden hendelsen skjedde mandag formiddag jobbet med å ivareta familien, arbeidskolleger og andre som har behov for oppfølging. Vi har brukt tid på å snakke sammen og vi har gjennomført en minnestund for den avdøde. Hendelsen på Skogn preger hele organisasjonen, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC Norge i en kommentar til Byggeindustrien. 

Nå bistår NCC politi og Arbeidstilsynet i deres granskning av ulykken. NCC vil også gjennomføre en egen intern granskning av hendelsen. 

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Vi avventer nå resultatene av granskingene som pågår, sier Heimdahl.

Ulykken skjedde under kranarbeid på byggeplassen og mannen kom i klem under arbeidet.

– Vedkommende sto mellom kranen og foten på kranen da den trolig beveget seg, forteller innsatsleder for politiet på Stedet, Stig Viken til Trønder-Avisa.

Kranføreren skal ha stått på bakken og brukte fjernstyringen til krana da ulykken inntraff.

– Kranfører har opplyst at han ikke var oppmerksom på at kollegaen befant seg ved krana. Hadde han vært det, ville han ikke satt den i gang, opplyser Tor Klevmo ved Levanger og Verdal lensmannskontor til avisen.