Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Næringsministeren i strøm-møte med Virke

Jan Christian Vestre møter onsdag Virke, Unio, YS, KS, Spekter og SMB Norge for å snakke om de galopperende strømprisene. Virke krever statsgaranterte lån.

– Det er mange bedrifter som opplever en tøff tid, sier Stian Sigurdsen, direktør for samfunnspåvirkning i Virke.

Onsdag møter organisasjonene Virke, YS, KS, Spekter og SMB Norge næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å snakke om de økende strømprisene.

Regjeringen jobber nå med en støtteordning til bedrifter som sliter med høye strømpriser. Samtidig har blant andre NHH-forsker Ole-Andreas Elvik Næss gått ut i Dagens Næringsliv og advart mot at en støtteordning til bedriftene vil gå til eierne.

Sigurdsen i Virke sier at det eneste som løser krisen er økt produksjon av fornybar energi og kutt i forbruket.

– Vi må få en massiv satsing på energieffektivisering i næringsbygg. På den måten kan vi relativt raskt kutte strømforbruk tilsvarende 1 million husstander i året. I tillegg må bedriftene som sliter mest må få statsgaranterte lån for å håndtere regningene, sier han.

– En tilskuddsordning vil ikke løse det underliggende problemet med strømmangel, men vil heller skape nye problemer i form av økt prisvekst og høyere renter. Det vil ramme alle bedrifter på sikt, sier Sigurdsen.