Norcem er blant selskapene som onsdag skifter navn. Foto: Heidelberg Materials

Norcem er blant selskapene som onsdag skifter navn. Foto: Heidelberg Materials

Nå rulles det nye Heidelberg-navnet ut

I høst presenterte HeidelbergCement, som blant annet eier Norcem, NorBetong, Norstone, Contiga og Renor, sin overgang til det nye navnet Heidelberg Materials. Nå fortsetter utrullingen av navnet i det globale konsernet, som også inkluderer de norske datterselskapene.

Dette innebærer at alle selskapene fra og med onsdag vil samles under Heidelberg Materials-navnet i Norge.

– Det nye navnet gjenspeiler bredden i hele organisasjonens produktspekter. Her i Norden omfatter den sement, betong og tilslag samt konstruksjon og montering av stål- og betongelementer. Å samle alle konsernselskapene med totalt 51.000 ansatte under ett og samme merke er et steg i den retningen hele selskapet ønsker å gå, å tilby produkter, tjenester og løsninger med mindre klimapåvirkning og dermed bidra til langsiktig bærekraftig bygging, heter det i en melding fra selskapet.

– Dette er en milepæl for oss. Ved å samles under et felles globalt navn får vi bedre muligheter til å innovere og utvikle bærekraftige produkter for byggesektoren og for samfunnet som helhet. Det er helt avgjørende at vi gjør vår del, og jeg ser frem imot å fortsette arbeide sammen med våre kunder og leverandører, sier Giv Brantenberg, General Manager i Heidelberg Materials, i meldingen.

Heidelberg Materials har flere større prosjekter på gang i Norge, ikke minst byggingen av Brevik CCS, anlegget for karbonfangst i sementproduksjonen. Anlegget som skal fange 400.000 tonn C02, skal etter planen være i drift i 2024.

Hovedområdene som Heidelberg Materials arbeider med er:
• Overgang til bioenergi i produksjon og transport.
• Elektrifisering og energieffektivitet.
• Mer ressurseffektiv produksjon og produktbruk.
• Fangst og lagring av karbon i sementproduksjonen (CCS).
• Klimafokus i anskaffelser og kundesamarbeid.