Foto: Metro/ Paal-andré Schwital

Multikomfort-huset nominert til internasjonal pris

Som én av seks bygninger er Multikomfort-huset i Larvik nominert til den internasjonale arkitekturprisen WAN Sustainable Buildings 2015.

Prisen går til byggeprosjekter som er bærekraftige uten å gå på kompromiss med godt design. Venstres leder Trine Skei Grande besøker huset fredag 21. august.

Bak bygningen står Optimera og Brødrene Dahl. Bygget er utviklet i samarbeid med Snøhetta arkitekter og forskningssenteret ZEB ved Sintef. Med Multikomfort-huset ønsker Optimera og Brødrene Dahl å inspirere VVS-installatører, byggmestere, entreprenører og boligprodusenter til å bygge og rehabilitere miljøvennlig.

Multikomfort-huset er et plusshus som forsyner seg selv med energi og kan i tillegg levere overskuddsenergi tilbake til strømnettet eller til lading av elbil.

WAN Awards er verdens største arkitekturvurdering. I sitt syvende år deltar 1379 prosjekter som blir vurdert av 317 internasjonale dommere. Prisen deles ut innenfor et 20-talls kategorier hvor bærekraftige bygninger (Sustainable Buildings) er en av disse. Juryen jobber nå videre med å peke ut én vinner blant de seks nominerte bygningene, og endelig avgjørelse offentliggjøres 1. september i år.